Flødebollemuffins

Flødebollemuffins

  Portioner
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Her er flødebollens bund erstattet af en muffin og jeg har piftet dem op ved at bruge den lyserøde ruby chokolade i stedet for almindelig chokolade
Om opskriften
Beskrivelse

En sikker vinder: Kakaomuffins med flødeboller på toppen. 

Her er flødebollens bund erstattet af en muffin og jeg har piftet dem op ved at bruge den lyserøde ruby chokolade i stedet for almindelig chokolade.

Et kæmpe hit herhjemme på matriklen i påskeferien.

Flødebollemuffins

Ingredienser
Muffins
35 g Kakao
110 g Hvedemel
1 1⁄2 tsk Bagepulver
160 g Sukker
1 Æg
1 tsk Vaniljesukker
1 dl Mælk
1⁄2 dl Kogende vand
1⁄2 dl Olie (smagsneutral)
Flødebollerskum
100 g Sukker
50 g Glukosesirup
37 cl Vand
1⁄2 Vaniljestang (kornene)
70 g Pasteuserede æggehvider
25 g Sukker
Chokoladeovertræk
260 g Ruby chokolade
25 g Kakaosmør
Vejledning

Muffins

Hæld først kakao, mel og bagepulver igennem en sigte og ned i en skål. Så undgår du klumper i dejen.

I en anden skål pisker du en æggesnaps ved at komme sukker, æg og vaniljesukker i og piske det til det bliver tykt og luftigt. 

Kom mælk, olie og melblandingen ned i skålen under kraftig piskning. 

Tilsæt til sidst det kogende vand.

Kom dejen i 12 stk. muffinsforme og fyld dem kun op til halvdelen.

Bagt dem i almindelig ovn ved 175 grader celsius i 20 minutter og lad dem køle af.

 

Flødebolleskum

 

Mit flødebolleskum er en fransk marengs, da den er mere stabil end en almindelig marengs.

Start med flække vaniljestangen og skrab kornene ud af den.

Kom sukker, glukosesirup, vanilje og vand i en gryde.

Brug et termometer (gerne et sukkertermometer) til at tjekke temperaturen løbende. Den skal helt op på 117 grader celsius og i det øjeblik den rammer den temperatur, så skal den tages af blusset.

Kom æggehviderne og sukker i en røreskål/maskine og pisk det luftigt og tykt. 

Når sukkersiruppen har nået de 117 grader, skal den piskes sammen med din æggehvider/sukkerblanding. Kom lidt i ad gangen mens den pisker ved den højeste hastighed. Lad det piske i 5-10 minutter, indtil den er blevet lidt sej og flot blank.

Kom skummet i en sprøjtepose med et tyl efter valg.

 

Chokoladeovertræk

Kom ruby chokoladen og kakaosmørret i en skål der tåle mikrobølgeovn. Varm det op lidt ad gangen og bliv ved med at måle temperaturen. Når det rammer 33-34 grader celsius, så er det klar til at blive nedkølet til 29 grader, som er den temperatur det skal bruges ved.

 

Færdiggørelse

Muffins køles helt ned inden skum påføres.

Når skum er påført, stilles kagerne på køl imens chokoladen gøres klar.

Herefter dyppes flødebolle massen i den tempererede chokolade.

Jeg pyntede med guldstøv bagefter.

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier