Flat iron steak

Flat iron steak
Underrubrik
Serveret med rosenkålssalat
Sidst ændret:
Tirsdag den 15. december, 2020 - 11:25
Beskrivelse

Den samme muskel, som man laver oyster blade steak af, kan man også lave flat iron steak af.

På grund af den store sene, som løber igennem bovbladet, bliver den i Danmark hakket og brugt i produktion, men i England fjerner de senen og får dermed to flade filetbøffer ud af det.

De kalder dem flat iron, og de er supermøre.

Vi har opskriften fra bogen: "KØD".

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
  Flat iron steak (600-800 gram)
1 spsk Groft salt
2 spsk Olivenolie
  Citronskal (Revet skal fra 1 økologisk citron)
  Peber (Fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Rosenkålssalat)
2 dl Linser (Beluga)
3 spsk Olie (Hasselnøddeolie eller olivenolie)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
400 g Rosenkål
75 g Hasselnødder (Grofthakkede)
  Forårsløg (2-3 stk.)
Vejledning

Steak

Gnid kødet med en blanding af salt, olivenolie, citronskal, rosmarin og peber.

Lad det trække koldt i 30-60 minutter.

Varm grill eller grillpande op, og steg kødet med jævnlige vendinger i 12-15 minutter i alt.

Skær bøffen i tynde skiver på tværs af muskelfibrene.

 

Rosenkålssalat

Kog linserne møre efter anvisning på pakken.

Rør eddike, olie, sennep, salt og peber sammen, og vend dressingen i linserne.

Snit de rensede rosenkål meget fint.

Vend kål og nødder i linserne.

Snit forarsløg i ringe, kom det meste i salaten, og drys med resten.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "KØD"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier