Flammkuchen - Tarte Flambeé

Flammkuchen - Tarte Flambée

20 min
20 min
1  stor pizza
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Nem og lækker Flammkuchen på helt traditionel vis. ✅Ultratynd og sprød bund med en lækker creme fraiche dressing, rødløg og bacontern.
Om opskriften
Beskrivelse

Når folk tænker pizza, tænker de som regel på italiensk mad.

Flammkuchen - eller tarte flambée - er det tyske køkkens svar på pizza! Flammkuchen var egentlig noget, bagerne brugte til at teste temperaturen på deres ovne: De rullede en lille stykke dej ud, smurte creme fraiche ovenpå og bagte den i et par minutter. Den tid, det tog for dejen at blive sprød og "boblet", indikerede temperaturen på ovnen og om den var klar til at blive brugt til det "rigtige" bagværk.

Flammkuchen - Tarte Flambeé

I dag er det én af de mest populære retter fra Alsace-regionen! Det er en lækker, velsmagende specialitet, der toppes af med løg og lardo / bacon.

Flammkuchen - Tarte Flambeé

Opskriften giver én stor pizza, men jeg brugte den til at lave tre små i stedet: Én til manden i huset, én til yngstepigen og én til undertegnede ;-)

 

Flammkuchen - Tarte Flambeé opskrift

Ingredienser
Pizzadej
160 g Tipo 00 (eller hvedemel)
110 g Hvedemel
2 tsk Bagepulver
1 tsk Salt
200 g Vand
30 g Olivenolie
Creme fraiche
160 g Creme Fraiche
1 Æggeblomme
  Muskatnød
  Salt og peber (fra kværn)
Toppings
2 Rødløg
150 g Bacon (tern)
  Frisk timian (valgfrit)
Vejledning

Pizzadej

  1. Start med at sætte dit bagestål i ovnen.

  2. Sæt ovnen på 300 grader celsius og med grillfunktionen til.

  3. Kom tipo 00, hvedemel, bagepulver og salt i en skål og rør det sammen. Jeg bruger min røremaskine.

  4. Kom vand og olie i en ny skål og rør det sammen.

  5. Hæld lidt efter lidt olie-/vand-blandingen over i røreskålen til det tørre og lad det røre godt sammen.

  6. Lad herefter dejen blive æltet grundigt igennem.

  7. Når dejen er jævn og slipper kanterne af skålen, drysses mel ud på køkkenbordet, og dejen vendes ud herpå.

  8. Rul dejen tyndt ud. Da jeg jo lavede tre pizzaer, delte jeg først dejen i tre og rullede dem efterfølgende ud hver for sig.

  9. Læg et stykke bagepapir på bordet og placér dejen herpå. Bager du flere pizzaer, skal hver pizza have hvert sit stykke bagepapir.

 

Creme fraiche

  1. Kom creme fraiche og æggeblomme i en skål med revet muskat samt friskkværnet salt og peber.

  2. Smør det udover pizzadejen.

 

Toppings

  1. Pil løgene og skær dem i tynde både.

  2. Kom dem på pizzaen med baconternene. Jeg brugte selvfølgelig min mands hjemmelavede, tørsaltede bacon.

 

Afbagning

  1. Bag én pizza ad gangen i 7 - 8 minutter og servér.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier