ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Flæskesvær

PER ASMUSSEN | 8. august 2019
Sprøde, lækre hjemmelavede flæskesvær på 50 minutter! Dine helt egne perfekte snacks lavet i ovnen. Meget nemmere end du tror.

Hjemme hos mig elsker vi flæskesvær, men de skal altså være hjemmelavede! Og vi leder hele tiden efter den helt perfekte måde at lave det på.

Det er slet ikke så uoverkommeligt at give sig i kast med at lave sine egne flæskesvær, som man måske skulle tro. Ja, jeg ved næsten ikke, hvorfor man overhovedet skulle tro, at det er uoverkommeligt – det er jo reelt set blot skiveskåret svinehud, der er stegt, enten med eller uden olie.

Og når du først har smagt dine egne, hjemmelavede flæskesvær, vender du næppe tilbage til købesværene – nogensinde!

Flæskesvær

Jeg er gode venner med min slagter, så jeg kan tit få svinehud af ham – du skal generelt blot spørge efter de rå svær hos din slagter, da mange slagtere ikke bruger det hele selv og derfor ofte kasserer resterne. Og det er jo lidt en skam at kassere noget, der kan blive lækkert.

Du kan efterfølgende både lave dine flæskesvær i en friture, i ovnen, i en gryde, over den almindelige grill, over gasgrillen… Og det er klart, at resultatet varierer lidt fra tilberedningsmetode til tilberedningsmetode.

Her valgte jeg at putte dem i ovnen, og her priser jeg mig lykkelig for at have en ovn med pyrolyse, da hjemmelavede flæskesvær sviner (no pun intended!) en hel del.

Start gerne med at tørre den ferske svinehud, hvis du har muligheden for det. Her kan du vælge enten at bruge en dehydrator , et modningsskab eller dry aging -pose. Jeg brugte mit modningsskab, hvor jeg lod svinehuden ligge i to dage ved 1,2 grader og 84% luftfugtighed.


Antal: 1 portion

Flæskesvær

Sprøde, lækre hjemmelavede flæskesvær på 50 minutter! Dine helt egne perfekte snacks lavet i ovnen. Meget nemmere end du tror.
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 Svinekam de rå svær herfra
  • Salt mængde efter smag
  • 1 spsk. Peberkorn
  • 2 Laurbærblad

Sådan gør du

  • Skær svinehuden ud i strimler i den længde og bredde, du foretrækker.
  • Bring en gryde med vand tilsat salt, peberkorn og laurbærblade i kog.
  • Smid flæskestrimlerne i det kogende vand.
  • Kog flæskestrimlerne i 20 minutter. Har du ikke tørret kødet på forhånd, lader du det blot koge i 5-7 minutter mere. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Hæld vandet fra de kogte flæskestrimler.
  • Tør dem godt af med et rent viskestykke.
  • Kom strimlerne over i en pose.
  • Tilsæt 1,5 spiseske salt og luk posen. Mængden af salt er jo en smagssag, så her skal du prøve dig frem.
  • Rod godt rundt med posen, så salten fordeles grundigt mellem strimlerne. Åbn posen og hæld flæskestrimlerne over i en dyb bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt bagepladen i den forvarmede ovn. Bag flæskesværene indtil de er sprøde. Det tager mellem 20-30 minutter, alt afhængigt af din ovn. Sluk ovnen og tag bagepladen med de lækre hjemmelavede flæskesvær ud.
  • Lad dem afkøle - og servér! Du kan opleve, at flæskesværene fylder helt op til 70% mindre, end da du startede. Det er selvfølgelig uundgåeligt, idet det naturlige vandindhold er forsvundet under tilberedningen.

Noter

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.

Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.