Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Flæskestegssandwich

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

17. november 2021
Få bugt med lækre rester og nyd et lækkert måltid i samme ombæring - så bliver det ikke bedre!
Flæskestegssandwich

Opskrift på flæskestegssandwich

En flæskestegssandwich er egentlig en burger/sandwich med skiver af flæskesteg, sprøde flæskesvær, rødkål og agurkesalat som fyld.

I denne opskrift har vi anvendt resterne fra et måltid med flæskesteg, brun sovs, syltede agurker og rødkål, så retten her er f.eks. perfekt dagen efter juleaften.

Få bugt med lækre rester og nyd et lækkert måltid i samme ombæring – så bliver det ikke bedre!

Denne opskrift er lavet af Jesper Græm, der har lavet tusindevis af flæskestegssandwiches og retten er baseret på flæskestegen, den brune sovs og agurkesalaten fra her:

Flæskesteg med det hele
Den bedste, letteste og perfekte flæskesteg: Det er slet ikke så svært endda. Jeg har fået kokken Jesper Græm til at lave hans langtidstilberedte udgave til os og her er opskriften bulletproof. Han har lavet tusindevis af sprøde og saftige flæskestege og nu får vi hans hemmelighed og metode til den perfekte sovs til. 
Læs opskriften her
Flæskesteg med det hele

Flæskestegssandwich
Antal: 2 personer

Flæskestegssandwich

Få bugt med lækre rester og nyd et lækkert måltid i samme ombæring - så bliver det ikke bedre!
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 4 skiver Flæskesteg rester af en stegt flæskesteg
  • 4 skiver Flæskesvær fra flæskestegen
  • 2 stk. Burgerbolle Potatobuns eller krydderbolle
  • Brun sauce rester, tilsat en smule fløde ved opvarmning
  • 2 spsk. Remoulade gerne hjemmelavet
  • Kartoffelchips som tilbehør, kan udelades

Sådan gør du

Forberedelse

  • Den ultimative resteburger, hvor alle de lækre sager, der var tilovers fra en tidligere middag, blev anvendt i en ny og næsten endnu bedre ret: flæskestegssandwichen!
  • I bund og grund kan du bruge hvilken som helst slags burgerbolle, men du får den bedste oplevelse ved at bruge en potatobun eller en krydderbolle. De forbliver saftige og karameliser let når de bliver ristet på indersiden.
  • Kødet kan lunes på mange forskellige måder og det behøver ikke at være brandvarmt, en varm sauce hjælper her: Kom kødet i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter. Eller så kan du vælge at skære det i skiver og stege det hurtigt på panden eller sågar skære sværene fra, vakuumpakke det og lune det i cirka 55 grader varmt vand (sous vide eller håndvasken) i cirka 20 minutter.
  • Skær bollerne over og rist dem (kun) på indersiden f.eks. på panden eller en brødrister til de får en flot farve. Bollerne skal være ristet nok, da brødet, hvis det er for blødt, vil suge for meget af sovsen og blive blødt og slasket.
  • Den brune sovs var også en rest fra middagen, hvor vi var lykkedes med en virkelig velsmagende én af slagsen. Generelt bliver saucer tykkere i konsistensen, når de opbevares på køl, så vi tilsatte et skvæt fløde (eller mælk) og gav den en tur i mikrobølgeovnen. Sovsen var herefter klar til servering!
  • Rødkålen kan også lunes kort i mikrobølgeovnen eller i en gryde.
  • Agurkesalaten og remouladen skal blot tages ud af køleskabet.

Servering

  • Placer underbollen på en tallerken.
  • Kom en god portion rødkål ovenpå.
  • Skær herefter 2 skiver flæskesteg og placer dem ovenpå, gerne med sværene ud til siden.
  • Kom en stor skefuld agurkesalat ovenpå stegen.
  • Smør herefter overbollen med remoulade og læg den på og luk din burger.
  • Hæld brun sovs over topbollen og server med kartoffelchips.
  • Velbekomme.

Noter

Har du ikke resterne til at lave flæskestegssandwicher, så brug følgende guide til, hvordan du bærer dig ad. 
Køb en kamsteg i supermarkedet eller hos en slagter og steg den i ovnen. Brug f.eks. denne opskrift, hvor vi næsten kan garantere dig sprøde svær (hvis du følger alle opskriftens trin korrekt)!
Generelt er det vigtigste, når du skal stege en flæskesteg, at du får gnedet rigeligt salt godt ned mellem alle sværene. Sværen skal desuden være ridset næsten helt ned til kødet. Det er som regel gjort, når du køber stegen, men tjek altid, for en sikkerheds skyld, og rids evt. dybere, hvis det ikke er gjort tilstrækkeligt
Det vigtigste i en sandwich eller burger er og bliver brødet. Er det tørt, kedeligt og uden smag, er det bare ikke en god oplevelse. Derfor vil vi på det kraftigste anbefale dig at bage dine burgerboller og sandwichbrød selv. Prøv f.eks. denne opskrift på nemme og lækre hjemmebagte burgerboller. Bag en stor portion, når du er i gang, og frys dem ned. Så kan de tages op efterhånden, som de skal bruges, og du har altid de bedste burgerboller på lager.
Har du ikke mod på at bage selv, kan gode burgerboller heldigvis også købes hos bagere og i supermarkeder. Prøv dig frem og vælg dem, du bedst kan lide.
Endelig kan du naturligvis også variere fyldet i din flæskestegssandwich helt, som du ønsker. Prøv med rå rødkål vendt i f.eks. lidt citronsaft eller smør mayonnaise på bollen i stedet for remoulade. Du kan også anvende rester af en andesteg eller confit de canard i stedet for flæskesteg, kun fantasien sætter grænser.