ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Flæskestegssandwich

ANNE METTE AUTZEN | 11. juli 2019

Den klassiske, snaskede og legendariske flæskestegssandwich med det hele!

Har du nogle rester tilovers fra gårsdagens flæskesteg? Så er der næsten nødt til at stå flæskestegssandwich på menuen! Det er den både lækreste og nemmeste måde at få udnyttet diverse rester – og så er flæskestegssandwichen selvfølgelig også genial tømmermændsmad, når du har brug for lidt ekstra selvforkælelse.

For at holde sværene sprøde i et par dage efter, kan du pakke flæskestegen ind i bagepapir med en elastik omkring, inden den kommer på køl.

Fik du ikke gjort det, og er sværene blevet bløde og seje, fristes du garanteret til at kassere dem, men en flæskestegssandwich er bare ikke det samme uden svær – og sprøde, det skal de altså nok blive igen, hvis du blot følger mine anvisninger 😉

Nu brugte jeg selv en frisklavet flæskesteg til min sandwich, men da det jo er en “ret”, der ofte laves på køleskabsrester, vejleder jeg dig i at få brugt disse.

Mange af os har én eller anden form for sandwichbrød eller -boller liggende på frost, så det er også en måde at få tømt lidt ud i fryseren.

Det er jo altid en smagssag, hvad sådan en bandit her skal indeholde, men dette er mit bud på, hvordan den perfekte flæsestegssandwich ser ud!


Antal: 2 personer

Flæskestegssandwich

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 Boller eller det brød du har liggende
  • 4 spsk. Mayonnaise
  • 4 loaf Flæskesteg med svær
  • 4 spsk. Rødkål med top
  • 5 spsk. Brun sauce
  • 2 Pickles eller 6 skiver syltede agurker
  • Kartoffelchips franske kartofler

Sådan gør du

    1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
    2. Find en god kniv og skær de bløde, seje svær af den kolde flæskesteg.
    3. Skær sværrene i 1 centimeters tykkelse.
    4. Tag et stykke køkkenrulle og læg det på en tallerken (som må komme i mikrobølgeovnen).
    5. Læg skiver af svær i ét lag ved siden af hinanden ovenpå køkkenrullen.
    6. Læg endnu et stykke køkkenrulle ovenpå sværrene.
    7. Sæt det i mikroen og giv det 3 minutter ved 800 Watt.
    8. Sæt flæskestegen midt i ovnen og lad den lune i et kvarters tid.
    9. Sæt bollerne ind i ovnen, når flæskestegen er halvvejs.
    10. Tag flæskesværene ud af mikroen og lad flæskesværene stå og hvile i et par minutter.
    11. Find to små gryder.
    12. Hæld rødkål og brun sovs i hver sin gryde.
    13. Lun begge dele på komfuret.
    14. Tag den lune flæskesteg og de lune boller ud af ovnen
    15. Skær flæskestegen ud i skiver på 1 centimeters tykkelse.
    16. Del bollerne i halve.
    17. Smør hver halve med mayonnaise.
    18. Læg to skiver flæskesteg på hver underbolle efterfulgt af brun sovs, rødkål, flæskesvær, skiver af pickles og franske kartofler.
    19. Servér straks. Velbekomme!

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!