
Opskrift på flæskesteg i airfryer
Lækker og velsmagende udgave af en kamsteg tilberedt i en airfryer.
Jeg vil gerne indrømme at jeg var lidt skeptisk overfor denne tilberedningsmetode, men det er jeg bestemt ikke mere efter at have testet den.
Vi har testet en Cosori Premium Airfryer (reklamelink), bl.a. ved at lave denne flæskesteg.
Der er flere ting der taler for at lave mad i en airfryer:
- Strømforbrug i forhold til en almindelig ovn. Den kræver ikke at ovnen skal varmes op i forvejen og kammeret er mindre end en almindelig ovn. Så der er masser af spare på ens strømforbrug.
- Portionsstørrelser. En almindelig ovn egner sig bedre til større portioner, så er du i en husstand med kun får personer, så er det et godt valg.
- Den kan stå på køkkenbordet når man tilbereder sine råvarer, så det er nemt at følge med i f.eks. hvordan sværene bliver flæskestegen eller dens kernetemperatur.
Opskriften kan også bruges til en Actifry.
Server gerne flæskestegen med brun sovs, hvide- og brunede kartofler, rødkål og franske kartofler. Resterne kan du bruge til en flæskestegssandwich.






Flæskesteg i airfryer
Grej
- 1 Airfryer
Ingredients
- 1,5 kilogram Kamsteg Flæskesteg. Ribbensteg kan også benyttes her. Størrelsen betyder ikke det store, den skal blot kunne være i din airfryer
- Groft salt
- Salt og Peber
- 1/2 liter Vand cirka
Instructions
- Start med at gennemgå sværene på din flæskesteg. Tjek at de er skåret fra hinanden, tit kan de enderne stadig hænge sammen. Det er vigtigt at de skæres fra hinanden, men pas på at du ikke kommer ned i kødet, så vil kødsaften komme op under tilberedning og sørge for at sværene ikke bliver sprøde.
- Krydr stegen med salt og peber på alle sider (undtagen sværene).
- Gnid det grove salt ned i mellem sværene, det er med til at udtørre dem og gøre sværene sprøde.
- Lad den stå og trække i 10 minutter, så er du klar til at tilberede din flæskesteg.
- Hæld lidt væske i fadet i bunden og sæt din flæskesteg derned. Så har du væde du kan lave en lækker sovs ud af. Hvis stegen ikke skal lige, så sværene er i samme højde, så er der en udfordring med at få dem alle sprøde. En god ide er at lave små kugler af staniol som lægges under stegen de steder hvor den er lavere.
- Tilbered kødet ved 180 grader i cirka 55 minutter.
- Kom evt. lidt ekstra salt på toppen af sværene.
- Hæv temperaturen til 210-220 grader og giv den 10 minutter mere.
- Hold øje med at sværene popper og ikke tager for meget farve.
- Brug gerne et stegetermometer til sidst, så du sikrer dig at stegen ikke bliver tør. Jeg anbefaler at kernetemperaturen er mellem 62-64 grader.
- Velbekomme.