ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Flæskesteg i airfryer

PER ASMUSSEN | 20. november 2022
Lækker og velsmagende udgave af en kamsteg tilberedt i en airfryer. Jeg vil gerne indrømme at jeg var lidt skeptisk overfor denne tilberedningsmetode, men det er jeg bestemt ikke mere efter at have testet den.
Flæskesteg i airfryer

Lækker og velsmagende udgave af en kamsteg tilberedt i en airfryer.

Jeg vil gerne indrømme at jeg var lidt skeptisk overfor denne tilberedningsmetode, men det er jeg bestemt ikke mere efter at have testet den.

Vi har testet en Cosori Premium Airfryer (reklamelink), bl.a. ved at lave denne flæskesteg.

Der er flere ting der taler for at lave mad i en airfryer:

  1. Strømforbrug i forhold til en almindelig ovn. Den kræver ikke at ovnen skal varmes op i forvejen og kammeret er mindre end en almindelig ovn. Så der er masser af spare på ens strømforbrug.
  2. Portionsstørrelser. En almindelig ovn egner sig bedre til større portioner, så er du i en husstand med kun får personer, så er det et godt valg.
  3. Den kan stå på køkkenbordet når man tilbereder sine råvarer, så det er nemt at følge med i f.eks. hvordan sværene bliver flæskestegen eller dens kernetemperatur.

Opskriften kan også bruges til en Actifry.

Server gerne flæskestegen med brun sovs, hvide- og brunede kartofler, rødkål og franske kartofler. Resterne kan du bruge til en flæskestegssandwich.

Køb lækre flæskestege hos vores sponsor Mr. Beef her.

MrBeef sponsor
Flæskestegssandwich
Få bugt med lækre rester og nyd et lækkert måltid i samme ombæring – så bliver det ikke bedre!
Læs opskriften her
Flæskestegssandwich
Flæskesteg med det hele
Den bedste, letteste og perfekte flæskesteg: Det er slet ikke så svært endda. Jeg har fået kokken Jesper Græm til at lave hans langtidstilberedte udgave til os og her er opskriften bulletproof. Han har lavet tusindevis af sprøde og saftige flæskestege og nu får vi hans hemmelighed og metode til den perfekte sovs til. 
Læs opskriften her
Flæskesteg med det hele
Umut flæskesteg
Den perfekte flæskesteg med sprøde svær og saftigt kød HVER GANG! Fuldkommen idiotsikker version, der sikrer dig det samme perfekte resultat år efter år.
Læs opskriften her
Umut flæskesteg
Flæskesteg sous vide
Den mest perfekte flæskesteg i sous vide! Mør og saftig med smukke, sprøde svær. Den bedste metode til et resultat, der får englene til at synge.
Læs opskriften her
Flæskesteg sous vide
Brunede kartofler
Brune kartofler hører sig til juleaften og for mange er de en så fastforankret tradition, at de ikke kan undværes. Der findes vel lige så mange opskrifter på brunede kartofler, som der er familier i Danmark, og i kogebøger og på nettet flyder det over med gode råd til de perfekte
Læs opskriften her

Flæskesteg i airfryer
Antal: 6 personer

Flæskesteg i airfryer

Lækker og velsmagende udgave af en kamsteg tilberedt i en airfryer. Jeg vil gerne indrømme at jeg var lidt skeptisk overfor denne tilberedningsmetode, men det er jeg bestemt ikke mere efter at have testet den.
4 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

Ingredienser

  • 1,5 kilogram Kamsteg Flæskesteg. Ribbensteg kan også benyttes her. Størrelsen betyder ikke det store, den skal blot kunne være i din airfryer
  • Groft salt
  • Salt og peber
  • 1/2 liter Vand cirka

Sådan gør du

  • Start med at gennemgå sværene på din flæskesteg. Tjek at de er skåret fra hinanden, tit kan de enderne stadig hænge sammen. Det er vigtigt at de skæres fra hinanden, men pas på at du ikke kommer ned i kødet, så vil kødsaften komme op under tilberedning og sørge for at sværene ikke bliver sprøde.
  • Krydr stegen med salt og peber på alle sider (undtagen sværene).
  • Gnid det grove salt ned i mellem sværene, det er med til at udtørre dem og gøre sværene sprøde.
  • Lad den stå og trække i 10 minutter, så er du klar til at tilberede din flæskesteg.
  • Hæld lidt væske i fadet i bunden og sæt din flæskesteg derned. Så har du væde du kan lave en lækker sovs ud af. Hvis stegen ikke skal lige, så sværene er i samme højde, så er der en udfordring med at få dem alle sprøde. En god ide er at lave små kugler af staniol som lægges under stegen de steder hvor den er lavere.
  • Tilbered kødet ved 180 grader i cirka 55 minutter.
  • Kom evt. lidt ekstra salt på toppen af sværene.
  • Hæv temperaturen til 210-220 grader og giv den 10 minutter mere.
  • Hold øje med at sværene popper og ikke tager for meget farve.
  • Brug gerne et stegetermometer til sidst, så du sikrer dig at stegen ikke bliver tør. Jeg anbefaler at kernetemperaturen er mellem 62-64 grader.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.