Fladbrød på panden

Fladbrød på panden

15 min
10 min
8  fladbrød
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Nemme og lækre fladbrød stegt på panden. ​✅Kan bruges til mexikanske tortillaer, hjemmelavede durumruller eller som et skønt madbrød til aftensmaden!
Om opskriften
Beskrivelse

Fladbrød er ligeså vigtige i det mellemøstlige køkken, som rugbrød og kartofler er i det danske og pasta er i det italienske.

Fladbrød på panden

Du kan servere fladbrød som et tilbehør til aftensmaden i stedet for flutes eller andet madbrød, du kan bruge dem til hjemmelavede durumruller, mexikanske tortillaer - eller til at dyppe i hummus!

Fladbrød er superhurtige og nemme at lave selv, og du kan bare lave dem på panden. Her viser jeg dig hvordan, du skal bære dig ad.

 

Fladbrød på panden opskrift

Ingredienser
300 ml Mælk
15 g Gær
3 tsk Sukker
1⁄3 dl Olivenolie
6 2⁄3 dl Hvedemel
1 tsk Salt
Vejledning
  1. Hæld mælken i en gryde og lun det op på komfuret til det er "lillefingervarmt".

  2. Hæld den lune mælk over i en skål.

  3. Vej gæren af og smuldr den i skålen med den varme mælk.

  4. Tilføj sukker og olie til blandingen og rør det hele sammen, så gæren opløses.

  5. Hæld hvedemelet i lidt ad gangen, mens du rører kraftigt i dejen. Dejen skal være blød og smidig.

  6. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå og hæve i 2 timer tid.

  7. Del dejen i otte lige store stykker og rul hver dejklump ud i en størrelse på cirka Ø20 centimeter på en bordplade drysset med mel.

  8. Hæld lidt olie på en pande og varm den op på middelvarme. Hele panden skal være dækket af et tyndt lag olie, så brug gerne et stykke køkkenrulle til at fordele olien med.

  9. Steg hver "pandekage" én ad gangen, til de er letgyldne. Vend dem om og steg dem på den anden side, når de er cirka halvt færdige. Hold de færdige fladbrød lune i et klæde.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
2 t
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier