Fiskesuppe

FIskesuppe
Sidst ændret:
Mandag den 28. december, 2020 - 10:57
Beskrivelse

Lækker og velsmagende fiskesuppe.

Opskriften indeholder også en hjemmelavet fiskefond, men hvis du ikke har mod på at lave den selv, så kan du selvfølgelig købe den.

Retten er for mig essensen af at undgå madspild, da fiskehovedet og skroget ikke var blevet brugt til noget. Samtidig blev suppen serveret sammen med daggammelt brød der var lavet om til dejlige brødcroutoner

Mht. hvad du bruger fra fisken, så er det ikke helt så vigtigt mht. mængder. Jeg havde 2 torskehoveder og 1 skrog/ben hvor der også sad lidt kød på stadigvæk. Fonden her er til 8 personer og jeg brugte kun halvdelen til suppen. Den anden halvdel blev kogt ned til det halve og fyldt på små flasker der kom i fryseren. Så har jeg nemt fiskefond til saucer en anden dag.

Generelt har fond godt at at stå at koge længe, men fisk skal kun koges i 25 minutter, ellers bliver det bittert.

Fiskesuppe

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Fiskefond)
2 kg Torsk (Torskehoved/skrog, cirka mængde)
1 spsk Peberkorn
1⁄2 Porre
2 Løg (hakket)
2 fed Hvidløg (hakket)
3 l Vand (cirka mængde)
  Opskriftsgruppe (Fiskesuppe)
15 g Smør
1 Løg (finthakket)
1 fed Hvidløg (finthakket)
2 Gulerødder (hakket i små tern)
1⁄2 Porre (skåret i tynde strimler)
1 1⁄4 l Fiskefond (ovenstående opskrift)
1⁄2 Lime (både saft og skræl, kan erstattes af citron)
450 g Torsk (skåret i tern, kan erstattes af andet lys fisk)
  Krydderurter (Dild eller citrontimian)
  Opskriftsgruppe (Brødcroutoner)
3 skv Brød (gerne lidt tørt)
  Olie (neutral)
Vejledning

Fiskefond

Skær alle grøntsager groft ud.

Kom alle ingredienserne i en stor gryde. Tilsæt fiskehovedet/benene og dæk det hele med vand.

Sæt låg på og bring det hele i kog.

Når det koger skal suppen skummes af. Det gør du ved at fjerne det øverst skum på suppen med en ske. Skummet skal blot kasseres.

Lad det hele koge i 25 minutter og skum suppen af løbende.

Hæld suppen igennem en finmasket sigte eller et ostelærred/stofble og over i en mindre gryde.

Bring det i kog igen uden låg på. Jo længere tid du koger nu, jo mere intens bliver den i smagen.

Jeg gav den 15 minutter inden jeg hældte det fra som jeg brugte til suppen. Det resterende fik lov til at koge ind i cirka halvanden time.

Fiskefond

Fiskefond

 

Fiskesuppe

Kom smør i en gryde og varm det op ved middel varme (9 ud af 14 på mit komfur).

Tilsæt de hakkede løg, hvidløg, porrer og gulerødder.

Sauter det i et par minutter. De skal ikke tage farve, men blot blive blødere og lidt mere gennemsigtige i farven.

Tilsæt fond og skru op for blusset,

Lad det koge i et par minutter og tilsæt så fløde.

Riv lime/citronskal i suppen og tilsæt saften.

Smag til med salt og peber

Nå den smager som den skal, skal fiskestykkerne (mine var cirka 2 x 3 cm) i suppen.

De skal blot koge i 2 minutter og suppen er klar.

 

Brødcroutoner

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær brødet i mindre stykker.

Kom olie, salt og peber i en lille pose.

Tilsæt brød og luk posen. 

Ryst godt rundt, så du får fordelt olien på brødstykkerne.

Placer dem i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tilbered dem i ovnen i cirka 15 minutter, men hold øje med dem - for det går hurtigt til sidst. Jeg taler af erfaring, da mine blev lidt ekstra crispy, da yngstemanden lige krævede min opmærksomhed. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier