Lækre, hjemmelavede fiskenuggets lavet af frisk, hvid fisk vendt i en krydret rasp og stegt sprøde i fritureolie – det er fisk, som alle kan lide!
Er du til et mere fedtfattigt og kalorievenligt alternativ, kan du stege dine fiskenuggets i ovnen. Se i noten nederst på siden, hvordan du gør!
Server de hjemmelavede fiskenuggets med ovnbagte pommes frites og en frisk Sauce Tartare.
Fiskenuggets
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 600 gram Torsk Eller anden hvid fisk, f.eks. pangasiusfilet, sej- eller kulmulefilet
- 1 stk. Æg
- Hvedemel
- Rasp
- Krydderier paprika, cayennepeber, salt og peber
- Olie til friturestegning
Sådan gør du
- Skyl og tør fisken og skær den i nugget-store stykker. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Tag to store, flade tallerkener. Hæld mel på den ene tallerken og rasp blandet med cayennepeber, paprika, salt og peber på den anden. Vend fiskestykkerne i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i den krydrede rasp. Læg de færdigpanerede fiskestykker på en tallerken. Opvarm en gryde med olie til friturestegning. Olien skal være 180 grader varm, når du frituresteger fisken. Friter fiskestykkerne i olien - ikke for mange ad gangen - til de er gyldenbrune og sprøde. Lad de færdige fiskenuggets dryppe af på fedtsugende papir. Server de hjemmelavede fiskenuggets med hjemmelavede pommes frites i ovn samt hjemmelavet Sauce Tartare.
Noter
Om forfatteren
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!