Fiberboller

Fiberboller

1 t, 15 min
15 min
18  stk.
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
De her boller er lavet med hvedeklid, som er fiberrige skaldele, der tilføjer både kostfibre og smag til bagværket. Samtidigt er de både luftige og bløde.
Om opskriften
Beskrivelse

Hvad siger du til en herlig omgang søndagsbag i form af lækre bløde fiberboller…?

De her boller er lavet med hvedeklid, som er fiberrige skaldele, der tilføjer både kostfibre og smag til bagværket.

De her boller er nemme at lave og de mætter længe - perfekte som morgenboller til en god, solid start på dagen eller til madpakken og udflugten.

Samtidigt er de både luftige og bløde.

De tager ikke mange øjeblikke at røre sammen og smager skønt.

Fiberboller

Ingredienser
Fiberboller
7 dl Vand
50 g Gær
1⁄2 dl Olie
200 g Hvedeklid
2 dl Kerner (blandede frø/kerner, f.eks. solsikkekerner og hørfrø)
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
700 g Hvedemel
Desuden
  Mælk (til penslingen)
  Müsli (til drys)
Vejledning

Opløs gæren i vandet.

Rør alle øvrige ingredienser i og ælt dejen færdig på et meldrysset bord. Tilføj evt mere mel efter behov. Dejen skal være fast og smidig, men let fugtig.

Sæt til hævning i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.

Form 18 boller og placer på bageplade lad efterhæve 30 min. Pensl med mælk og drys evt. med lidt havregryn el. frø. 

Bag ca. 15 minutter i den forvarmede ovn - til de er gyldne og gennembagte. Servér.

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier