Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Festkage

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

31. december 2019
Sprød kiksebund, konfektagtig blondiebunde, karamellag, hvid chokolademoussé og på toppen karamel og chokoladepynt

Opskrift på festkage

Så blev nytårskagen klar…. ?

Og nu til kagen: sprød kiksebund, konfektagtig blondiebunde, karamellag, hvid chokolademoussé og på toppen karamel og chokoladepynt…?

Den ER faktisk ret simpel; en del elementer, men enkle hver især… ?

Ha den bedste aften! ??

Nytårskage

Nytårskage (6 -8 pers, Ø16 cm)


Antal: 8 personer

Festkage

Sprød kiksebund, konfektagtig blondiebunde, karamellag, hvid chokolademoussé og på toppen karamel og chokoladepynt
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Kiksebund

  • 75 gram Digestive kiks
  • 50 gram Smør
  • 1 spsk. Brun farin
  • 1 tsk. Flagesalt

Blondiebund

  • 75 gram Smør
  • 75 gram Hvid chokolade
  • 2 stk. Æg
  • 50 gram Sukker
  • 0.5 spsk. Citronsaft
  • 40 gram Mel

Karamellag

  • 1 dåse Karamelliseret mælk dulce de leche

Hvid chokolademoussé

  • Husblas 3 blade
  • 250 gram Hvid chokolade
  • 5 deciliter Fløde

Sådan gør du

Kiksebund

  • Blend kiksene, smelt smørret og bland begge dele i en skål sammen med farin og flagesalt.
    Rør godt sammen og hæld det i en springform (Ø16cm).
    Tryk det godt ned i bunden af formen, så der dannes en bund.
    Sæt på køl.
     

Blondiebund

  • Tænd ovnen på 180 grader.
    Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde.
    Pisk æg og sukker luftigt.
    Rør chokolademassen i æggemassen og vend citronsaft og mel i.
    Hæld i en springform (Ø16cm) og bag i cirka 25 minutter.
    Afkøl, tag ud af springform og læg den ovenpå kiksebunden.
     

Karamellag

  • Smør din dulce de leche ovenpå blondiebunde.
    Gem dog lige 1/2 dl til pynt.
     

Hvid chokolademoussé

  • Udblød husblassen i koldt vand.
    Hak chokoladen fint, opvarm fløden til kogepunktet og smelt husblassen i.
    Hæld fløden over chokoladen og rør sammen til glat masse.
    Har du en spiral silikoneform, hælder du noget af chokofløden i den nu og putter i fryser.
    Sæt resten på køl.
    Når chokofløden er HELT afkølet, pisker du den til en let moussé.
    Tag 1/2 dl fra til pynt og og put resten på karamellaget.
    Sæt på køl til mousséen har sat sig.
     

Pyntning

  • Nu kan du pynte din kage; tag spiralen ud af fryser, læg den på og put hhv. din moussé og karamel i forskellige sprøjteposer.
    Lav evt også en, hvor du har vendt lidt moussé og karamel sammen.
    Pynt efter din fantasi og tilføj evt lidt krymmel og skovsyre ?