Sprød kiksebund, konfektagtig blondiebunde, karamellag, hvid chokolademoussé og på toppen karamel og chokoladepynt

Opskrift på festkage
Så blev nytårskagen klar…. ?
Og nu til kagen: sprød kiksebund, konfektagtig blondiebunde, karamellag, hvid chokolademoussé og på toppen karamel og chokoladepynt…?
Den ER faktisk ret simpel; en del elementer, men enkle hver især… ?
Ha den bedste aften! ??
Nytårskage (6 -8 pers, Ø16 cm)

Antal: personer
Festkage
Sprød kiksebund, konfektagtig blondiebunde, karamellag, hvid chokolademoussé og på toppen karamel og chokoladepynt
Ingredienser
Kiksebund
- 75 gram Digestive kiks
- 50 gram Smør
- 1 spsk. Brun farin
- 1 tsk. Flagesalt
Blondiebund
- 75 gram Smør
- 75 gram Hvid chokolade
- 2 stk. Æg
- 50 gram Sukker
- 0.5 spsk. Citronsaft
- 40 gram Mel
Karamellag
- 1 dåse Karamelliseret mælk dulce de leche
Hvid chokolademoussé
- Husblas 3 blade
- 250 gram Hvid chokolade
- 5 deciliter Fløde
Sådan gør du
Kiksebund
- Blend kiksene, smelt smørret og bland begge dele i en skål sammen med farin og flagesalt. Rør godt sammen og hæld det i en springform (Ø16cm). Tryk det godt ned i bunden af formen, så der dannes en bund. Sæt på køl.
Blondiebund
- Tænd ovnen på 180 grader. Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde. Pisk æg og sukker luftigt. Rør chokolademassen i æggemassen og vend citronsaft og mel i. Hæld i en springform (Ø16cm) og bag i cirka 25 minutter. Afkøl, tag ud af springform og læg den ovenpå kiksebunden.
Karamellag
- Smør din dulce de leche ovenpå blondiebunde. Gem dog lige 1/2 dl til pynt.
Hvid chokolademoussé
- Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, opvarm fløden til kogepunktet og smelt husblassen i. Hæld fløden over chokoladen og rør sammen til glat masse. Har du en spiral silikoneform, hælder du noget af chokofløden i den nu og putter i fryser. Sæt resten på køl. Når chokofløden er HELT afkølet, pisker du den til en let moussé. Tag 1/2 dl fra til pynt og og put resten på karamellaget. Sæt på køl til mousséen har sat sig.
Pyntning
- Nu kan du pynte din kage; tag spiralen ud af fryser, læg den på og put hhv. din moussé og karamel i forskellige sprøjteposer. Lav evt også en, hvor du har vendt lidt moussé og karamel sammen. Pynt efter din fantasi og tilføj evt lidt krymmel og skovsyre ?