Festkage

Festkage

2 t
30 min
8  personer
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen

✅Så blev nytårskagen klar.... 🤗

✅Og nu til kagen: sprød kiksebund, konfektagtig blondiebunde, karamellag, hvid chokolademoussé og på toppen karamel og chokoladepynt...🤗

Den ER faktisk ret simpel; en del elementer, men enkle hver især... 😊

Ha den bedste aften! 😘🎉

Nytårskage


Nytårskage (6 -8 pers, Ø16 cm)

Om opskriften
Beskrivelse

Så blev nytårskagen klar.... 🤗

Og nu til kagen: sprød kiksebund, konfektagtig blondiebunde, karamellag, hvid chokolademoussé og på toppen karamel og chokoladepynt...🤗

Den ER faktisk ret simpel; en del elementer, men enkle hver især... 😊

Ha den bedste aften! 😘🎉

Nytårskage


Nytårskage (6 -8 pers, Ø16 cm)

Ingredienser
Kiksebund
75 g Digestive kiks
50 g Smør
1 spsk Brun farin
1 tsk Flagesalt
Blondiebund
75 g Smør
75 g Hvid chokolade
2 Æg
50 g Sukker
1⁄2 spsk Citronsaft
40 g Mel
Karamellag
1 ds Karamelliseret mælk (dulce de leche)
Hvid chokolademoussé
  Husblas (3 blade)
250 g Hvid chokolade
5 dl Fløde
Vejledning

Kiksebund

Blend kiksene, smelt smørret og bland begge dele i en skål sammen med farin og flagesalt.

Rør godt sammen og hæld det i en springform (Ø16cm).

Tryk det godt ned i bunden af formen, så der dannes en bund.

Sæt på køl.

 

Blondiebund

Tænd ovnen på 180 grader.

Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde.

Pisk æg og sukker luftigt.

Rør chokolademassen i æggemassen og vend citronsaft og mel i.

Hæld i en springform (Ø16cm) og bag i cirka 25 minutter.

Afkøl, tag ud af springform og læg den ovenpå kiksebunden.

 

Karamellag

Smør din dulce de leche ovenpå blondiebunde.

Gem dog lige 1/2 dl til pynt.

 

Hvid chokolademoussé

Udblød husblassen i koldt vand.

Hak chokoladen fint, opvarm fløden til kogepunktet og smelt husblassen i.

Hæld fløden over chokoladen og rør sammen til glat masse.

Har du en spiral silikoneform, hælder du noget af chokofløden i den nu og putter i fryser.

Sæt resten på køl.

Når chokofløden er HELT afkølet, pisker du den til en let moussé.

Tag 1/2 dl fra til pynt og og put resten på karamellaget.

Sæt på køl til mousséen har sat sig.

 

Pyntning

Nu kan du pynte din kage; tag spiralen ud af fryser, læg den på og put hhv. din moussé og karamel i forskellige sprøjteposer.

Lav evt også en, hvor du har vendt lidt moussé og karamel sammen.

Pynt efter din fantasi og tilføj evt lidt krymmel og skovsyre 😊

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
8 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier