Fastelavnsboller med kagecreme og chokolade

Fastelavnsboller med kagecreme og chokolade
Sidst ændret:
Søndag den 17. januar, 2021 - 15:09
Beskrivelse

Når min søn Frederik gerne vil bage, så hjælper vi da med at spise. 

Vi elsker fastelavnsboller hjemme hos os, så der bliver bagt en del i ugerne op til den dejlige højtid.

Her har jeg lavet en udgave på en bolledej med kagecreme, chokolade og kakaoglasur med guldglimmer.

Fastelavnsboller med kagecreme og chokolade

Sværhedsgrad
Udbytte
20 stk.
Forberedelsestid
1 time, 50 minutter
Tilberedelsestid
18 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
2 timer, 38 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Boller)
1 pk Gær (50 gram)
2 dl Mælk (gerne sødmælk, lunkent)
2 Æg (M/L)
100 g Smør (stuetempereret, skåret i mindre stykker)
1⁄2 tsk Salt
1 spsk Sukker
1⁄2 tsk Kardemomme
600 g Hvedemel
1 Æg (til penslingen)
  Opskriftsgruppe (Kagecreme)
25 g Sukker
1 Æg
15 g Hvedemel
1 1⁄4 dl Mælk
  Opskriftsgruppe (Fyld)
  Opskriftsgruppe (Pynt)
75 g Kakao pulver (usødet, til glasuren)
125 g Flormelis (til glasuren)
1⁄2 dl Kogende vand (til glasuren)
Vejledning

Boller

Bland gær og sukker sammen i en stor skål og allerhelst en røremaskine.

Tilsæt mælken og derefter salt, æg, smør og kardemommen.

Rør det godt sammen inden du tilsætter halvdelen af melet.

Kør det godt sammen på maskinen og tilsæt nu løbende cirka 1 dl mel indtil dejen slipper skålen når den køres rundt.

Kom et rent viskestykke henover og lad dejen hvile i cirka 60 minutter.

Drys mel på bordet og brug en kagerulle til at rulle dejen ud til en stor firkant, som du kan dele i cirka 20 lige store firkanter.

Placer en skefuld kagecreme og et stykke lyst chokolade oven på, hvorter du folder hvert hjørne af firkanterne ind på midten, så du får en bolle. Vend dem rundt, så samlingen er nedad og tryk dem evt. lidt flade.

Kom et rent viskestykke henover og lad dem efterhæve i cirka 30 minutter.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader varmluft i 18 minutter.

 

Kagecreme

Kom sukker og æg i en skål. Pisk det sammen, så det bliver skummende og lyst (til en æggesnaps).

Tilsæt melet og pisk det i, så du undgår klumperne.

Bring mælken i kog i en gryde sammen med vaniljestangen. Der skal røres i den, så den ikke brænder på.

Kom den varme mælk i skålen med æggesnapsen under kraftig piskning. 

Kom herefter blandingen tilbage i gryden. Tag evt. vaniljestangen og skrab kornene ud, så de kommer med i cremen. Kasser stangen.

Sæt varme på gryden igen og pisk den til den koger under omrøring.

Hæld den i en ny skål og sæt den på køl til den sætter sig.

 

Pyntning

Bland kakao, flormelis og halvdelen af det kogende vand sammen i en skål.

Rør godt rundt og tilsæt løbende 1 spsk. af vandet til du har den tykkelse du ønsker.

Pynt dine afkølede fastelavnsboller med glasuren og kom guldstøvet/glimmeret på til sidst.

Velbekomme.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier