Farvefyldt Focaccia

Farvefyldt Focaccia

10 min
22 min
  Portioner
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅Saftigt focaccia med masser af farvestrålende grøntsager ovenpå! ✅Lækkert, dekorativt og meget nemt at lave. ✅Perfekt til tapasbordet!
Om opskriften
Beskrivelse

Vi elsker focaccia hjemme hos os. Jeg synes især de er gode til en tapas! Jeg har forsøgt mig med lidt forskellige varianter, både et med cherrytomater og revet parmesan, et med semi-dried tomater og et med frisk rosmarin ovenpå.

Instagram koger næsten over med flotte farvestråelende focacciabrød i øjeblikket, og nu er det min tur til at prøve en udgave med grøntsager ovenpå!

Farvefyldt Foccacia

Det blev rigtig godt! Det ser også virkelig festligt ud, og grøntsagerne er med til at bevare noget fugtighed i brødet! :-)

Ingredienser
1⁄2 pk Gær (øko)
3 dl Vand (lunken)
1⁄2 dl Olie
10 g Flagesalt
500 g Mel
  Blandede grøntsager
Vejledning
  1. Smuldr gæren i det lunkne vand.

  2. Tilsæt olie og salt.

  3. Tilsæt til sidst mel.

  4. Rør dejen sammen.

  5. Smør en form med olie og tryk dejen ud til kanterne.

  6. Lad det hæve i 1,5 timer ved stuetemperatur. 

  7. Tryk huller i dejen og drys olie udover.

  8. Skyl, skær og læg dine grøntsager ud på dejen.

  9. Lad det efterhæve i 1 time.

  10. Bag brødet ved 220 grader varmluft i cirka 22 - 25 minutter.

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
2 t, 30 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier