Falafel

Falafel

27 t, 20 min
1 t
20  Stk
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Hjemmelavet falafel.👨‍🍳 Perfekt til en kødfri aften.😍
Om opskriften
Beskrivelse

Falafel er en vegetarisk frikadelle, der stammer fra Palæstina.

Her er en nem og lækker opskrift, der efter en tur i frituregryden smager fantastisk.

Ingredienser
400 g Kikærter (eller 800 g udblødte kikærter)
2 Persille (2 bundter)
2 Hvidløg (fed)
3 Æg
2 tsk Salt
1 tsk Chilipulver
4 tsk Spidskommen
2 spsk Rasp
2 spsk Citronsaft
1 Løg
1⁄2 l Olie (Til stegning)
Vejledning

Læg de tørre kikærter i vand i et døgn ( eller køb dem udblødt 800 g)

Hæld vandet fra kikærterne og kom dem op i en blender, sammen med de øvrige ingredienser og blendt det hele godt sammen.

Form falafler med en spiseske og hånden og steg dem i den varme olie, i en dyb pande.

Når falaflerne er gyldne på alle sider, tages de op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Falafel

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier