En kongelig søndagstapas

En kongelig søndagstapas

10 min
20 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel

✅Tapas på en søndag. Her har vi en del af H.K.H. Prinsesse Maries bud på en lækker søndagstapas.

✅Den består bl.a. af Prins Henriks guacamole med rugbrødschips, baconkartofler og broccoli-/blomkålsreder med parmesan.

Vi har opskriften fra bogen: "Mad med respekt - en familiekogebog, der mindsker madspild", skrevet af Selina Juul.

Fokus med bogen er at hjælpe danskerne til at reducere deres madspild.

Disse opskrifter er baseret på at man kan bruge rester, f.eks. avokadoer, rugbrød, kogte kartofler/broccoli eller parmesan.

Om opskriften
Beskrivelse

Tapas på en søndag. Her har vi en del af H.K.H. Prinsesse Maries bud på en lækker søndagstapas.

Den består bl.a. af Prins Henriks guacamole med rugbrødschips, baconkartofler og broccoli-/blomkålsreder med parmesan.

Vi har opskriften fra bogen: "Mad med respekt - en familiekogebog, der mindsker madspild", skrevet af Selina Juul.

Fokus med bogen er at hjælpe danskerne til at reducere deres madspild.

Disse opskrifter er baseret på at man kan bruge rester, f.eks. avokadoer, rugbrød, kogte kartofler/broccoli eller parmesan.

Ingredienser
Prins Henriks guacamole med rugbrødschips
1⁄2 Løg
1⁄2 Chili
4 Avocado (gerne rester)
  Citronsaft (fra 1/2-1 citron)
1⁄2 tsk Salt
1⁄4 tsk Peber
4 skv Rugbrød (gerne rester)
2 spsk Olivenolie
1⁄2 tsk Groft salt
Baconkartofler
6 skv Bacon
1 tsk Paprika
12 Kartofler (små og kogte (gerne rester))
Broccoli-/blomkålsreder med parmesan
1 Broccoli (Kogte broccoli­ eller blomkålsbuketter svarende til 1 broccoli eller 1/2 blomkål)
2 spsk Parmesan (revet/eller anden hård ost)
Vejledning

Prins Henriks guacamole med rugbrødschips

Hak løg og chili fint (undlad at bruge chili kernerne).

Skær avokadoen over, tag stenen ud, og skrab kødet ud med en ske.

Mos avokadokødet med en gaffel, og tilsæt citronsaft.

Bland løg, chili og avokadomos.

Smag til med salt og peber.

 

Skær rugbrød i tynde skiver, og læg dem på bagepapir.

Dryp rugbrødet med lidt olivenolie, og drys med groft salt.

Sæt rugbrødene i ovnen på grill i maks. 5 minutter (husk at holde øje med brødet, så det ikke bliver sort).

Server guacamolen med rugbrødschips.

Rester gemmes i en beholder, evt. med en avokadosten, så guacamolen ikke bliver brun.

Guacamole­rester kan bru­ges som tilbehør til den kommende dags aftensmad eller i madpakken.


 

Baconkartofler

Skær eller klip baconskiverne i halve.

Drys dem med paprika.

Vikl baconen omkring kartoflerne, og sæt baconen fast med en tandstik.

Steg i ovnen ved 200 grader i ca. 15-­20 minutter.

Rester af baconkartofler kan bruges i madpakken eller serveres som efter­middagsmad dagen efter.


 

Broccoli-/blomkålsreder med parmesan

Fordel de kogte buketter i silikonefor­me.

Drys med revet parmesan, og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minut­ter, til osten bliver gylden og gratineret.

Vend rederne ud, og server.

Rester er gode til næste dags madpakke.

Noter


Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier