Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Eggs Benedict

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

31. marts 2022
Denne lækre og cremede ret er et sikkert hit på et brunch-/morgenmads-/frokostbord. Det er kongen over alle æggeretter og det cremede pocherede æg sammen med den fyldige og cremede Sauce Hollandaise passer perfekt sammen med sprødt skinke eller bacon og ristet brød.
Egg Benedict

Opskrift på eggs benedict

Denne lækre og cremede ret kan laves på mange måder, og de helt korrekte hovedingredienser er canadisk bacon (minder om hamburgerryg) og engelsk muffin.
Vi har lavet en dansk variant der består af hjemmerøget bacon og almindeligt lyst brød. Det kan være franskbrød, boller eller lignende og det behøver ikke at være frisk. Det kan sagtens bare lige få en hurtig tur på brødristeren/ovnen/panden.


Egg Benedict
Antal: 2 personer

Eggs Benedict

Denne lækre og cremede ret er et sikkert hit på et brunch-/morgenmads-/frokostbord. Det er kongen over alle æggeretter og det cremede pocherede æg sammen med den fyldige og cremede Sauce Hollandaise passer perfekt sammen med sprødt skinke eller bacon og ristet brød.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Brunch, Forret, Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Sauce Hollandaise

  • 1 stk. Æggeblomme
  • 85 gram Smør
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 0.5 tsk. Sennep Gerne dijon
  • Krydderier Salt, hvid peber og cayennepeber

Pocheret æg

  • 2 stk. Æg
  • 1 spsk. Eddike Gerne lagereddike

Tilbehør

  • 2 skiver Bacon
  • 2 skiver Brød

Sådan gør du

  • Man vinder meget i den her ret ved at have taget æggene ud af køleskabet i god tid, så de har stuetemperatur både til saucen og de porcherede æg.

Pocheret æg

  • Sæt en gryde med vand i kog, og slå de to æg ud i hver sin lille skål/glas.
  • Kom eddike i vandet og skru lidt ned for varmen så vandet kun simrer.
  • Lav en lille hvirvel i vandet med en ske og dump det ene æg derned.
  • Gør det samme med det andet bagefter.
  • Lad det småkoge i 3-4 minutter, hvorefter det tages op og trimmes så det ser pænt ud.

Sauce Hollandaise

  • Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af.
  • Brug en ren gryde til at piske æggeblommen, citronsaften og sennep over lav varme.
  • Pisk i længere tid og hårdere end du lige regner med. Når det tykner en smule skal der tilsættes den smeltede smør langsomt.
  • Når saucen er klar, tilsmag den med peber, caynnepeber og salt.
  • Saucen skal serveres straks.

Samling

  • Sprødsteg de to skiver bacon på en mellemvarm pande uden fedstof. Tag bacon af panden og steg brødet sprødt på den enen side.
  • Læg brødet på en tallerken, hæld lidt sauce på brødet, kom bacon på, lidt sauce igen, så æg, sauce igen og top med forskellige urter. Prøv f.eks. med dild, persille og fintsnittede forårsløg.