ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Dyrekølle

GYLDENDAL | 15. maj 2019
Denne dyrekølle i ovn smøres ind i en lækker kryddersmør og tilberedes først ved høj varme og får lov til at hvile før den får endnu en tur i ovnen ved lavere varme.

Denne dyrekølle i ovn smøres ind i en lækker kryddersmør og tilberedes først ved høj varme og får lov til at hvile før den får endnu en tur i ovnen ved lavere varme.

Vi har retten fra bogen: “Hey! Det er vildt“, skrevet af Julie Hey.


Antal: 6 personer

Dyrekølle

Denne dyrekølle i ovn smøres ind i en lækker kryddersmør og tilberedes først ved høj varme og får lov til at hvile før den får endnu en tur i ovnen ved lavere varme.
4.42 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Gyldendal
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 kilogram Dyrekølle På ben, fra råvildt
  • 10 stk. Enebær Tørrede
  • Rosmarin Efter smag
  • Timian Efter smag
  • 40 gram Smør
  • 2-3 fed Hvidløg
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Puds dyrekøllen for hinder og sener.
  • Knus enebærrene i en morter, og vend dem med hakket rosmarin/timian, smør, presset hvidløg, salt og peber.
  • Smør dyrekøllen med kryddersmørret, og læg den på en rist over en bradepande.
  • Steg dyrekøllen i ovnen i 15 minutter.
  • Tag kødet ud af ovnen, og lad det trække utildækket i 10 minutter.
  • Skru varmen ned på 175 grader.
  • Sæt køllen tilbage i ovnen (evt. med et stegetermometer), og steg den i ca. 45-60 minutter, til en centrumstemperatur på ca. 62-65 grader.
  • Lad dyrekøllen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver.
  • Server evt. med waldorfsalat (redaktion: f.eks. denne), Hasselbackkartofler (redaktion: f.eks. denne) og Ribsgelé.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Hey! Det er vildt

Vi har opskriften fra: "Hey! Det er vildt".