Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Duroc spareribs

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

6. august 2019

Opskrift på duroc spareribs

Den får ikke for lidt med gasgrillen herhjemme i øjeblikket! Og forleden stod den på spareribs – dog ikke en hvilken som helst slags. Næ nej, den stod på Duroc spareribs.

Duroc spareribs

Duroc-racen er kendt blandt kødentusiaster og kan med rette kaldes gourmetgris. Duroc ligger i top tre over verdens bedste svinekød, men hvad angår desideret spareribs, indtager Duroc en ubetinget førsteplads: Duroc er det absolut bedste du kan bruge til spareribs, da disse er betydeligt mere kødfyldte end spareribs fra almindelige svin.

Duroc-racen er lidt et gastronomisk nicheprodukt, der helt generelt er kendt for sin netop høje kødprocent. Derudover er kødet mørkere og har en karakteristisk smag, der kan beskrives som både kraftig og dyb.

Og spareribs, de skal være møgfedtede og møre som bare pokker, før de virkelig du’r – og så skal de være godt krydrede.

Jeg gav den en lækker dry rub, og dry rubs kan jo laves i et væld af udgaver, alt afhængigt af præferencer. Jeg blander dem altid lidt på slum, så jeg har gengivet mængderne herunder efter bedste evne. Det er reelt set en sprængning, idet dry rub’en jo indeholder både salt og sukker.

Denne gang besluttede jeg mig i øvrigt for at bruge en masse varme krydderier, blandt andet ingefær, spidskommen og sød paprika. Og det blev nogle fantastiske spareribs!


Antal: 4 personer

Duroc spareribs

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 2 timer 25 minutter
Tilb. tid: 3 timer

Ingredienser

  • 1 spareribs et helt kamben af Duroc-gris
  • 2 spsk. Olie smagsneutral - til pensling
  • Barbecue marinade jeg brugte Sweet Baby Ray's - mængde efter behov

Dry rub

  • 0.5 spsk. Spidskommenfrø
  • 3.5 spsk. Brun farin
  • 0.5 spsk. Spidskommen
  • 1.5 spsk. Paprika
  • 0.5 Sød paprika
  • 0.5 spsk. Røget paprika
  • 2.5 spsk. Barbecuekrydderi
  • 1.5 spsk. Groft salt
  • 0.5 spsk. Hvidløgspulver
  • 0.5 spsk. Løgpulver
  • 1 spsk. Cayennepeber
  • 0.5 spsk. Chilipulver
  • 0.5 spsk. Peber fra kværn
  • 0.5 spsk. Stødt ingefær
  • 0.5 spsk. Aromat

Sådan gør du

    1. Fjern først senerne fra kambenet.
    2. Pensl det med et tyndt lag olie. Det gør, at man kan nøjes med at bruge mindre dry rub end ellers.
    3. Bland alle krydderierne sammen i en skål.
    4. Massér dry rub'en ind i kambenet.
    5. Pak kambenet ind i staniol.
    6. Læg det på køl og lad det marinere i 24 timer. Du kan dog godt nøjes med et par timer blot.
    7. Pak kødet ud af staniolen.Duroc spareribs
    8. Sæt gasgrillen på cirka 150 grader. Min gasgrill endte med at variere mellem 140-160 grader undervejs.
    9. Læg det marinerede kamben på den nu varme grill med kødsiden nedad.Duroc spareribs
    10. Lad det grille i 45 minutter.
    11. Vend herefter kambenet om med benene nedad.
    12. Lad det grille i yderligere 45 minutter.
    13. Pak kødet ind i staniol og lad det grille i endnu 60 minutter.Duroc spareribs
    14. Åbn staniolpakken. Lad staniolen ligge på grillen.
    15. Pensl kødet på begge sider med en god barbecue sauce. Du vurderer selv, hvor snaskede dine spareribs skal være!Duroc spareribs
    16. Lad herefter kødet grille videre (ovenpå staniolen på grillen) i 15 minutter på hver side.
    17. Servér de fantastiske spareribs med mere barbecue sauce, en skøn hjemmelavet coleslaw, Pommes Frites og et lækkert ristet brød.
    Duroc spareribs

Noter

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.

Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.