x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Duer med druer og knoldselleri

MUUSMANN FORLAG | 13. februar 2019
Pigeonneaux aux raisins et céleri save

Lækker opskrift fra selveste Michel Michaud på duer serveret med druer og knoldselleri.

Retten består af få ingredienser, men fyldt med masser af velsmag.

Opskriften stammer fra bogen: “Smagens Mester”.


Duer med druer og knoldselleri

Pigeonneaux aux raisins et céleri save
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 4 stk. Duer à 450-500 g
  • 0.5 stk. Knoldselleri
  • 1 stk. Citron
  • 100 gram Smør
  • 4 clove Hvidløg med skal
  • 2 stk. Frisk timian kviste
  • Druer blå
  • 0.333333 deciliter Cognac
  • 0.5 deciliter Hvidvin
  • 1 deciliter fond kyllinge
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Gør duerne i stand:
    Skær vinger og fødder af, derefter hoved og hals og fjern omhyggeligt kråsen.
    Tøm duerne, men gem indmaden, dvs. hjertet og leveren.
     
    Skræl sellerien og lav 24-30 små kugler med et parisiennejern.
    Kog sellerikuglerne al dente i saltvand tilsat citronsaft, ca. 5 minutter.
    Læg dem straks i iskoldt vand, til de er kølet ned, og stil til side. 
     
    Smelt 80 g smør i en sautérpande og brun duerne.
    Krydr med salt og peber på alle sider og læg dem om på ryggen.
    Kom et fed hvidløg med skal og timian i hver due og bag dem 10 minutter i ovnen ved 190° varmluft.
    Fjern hvidløg, timian og stegesmørret og fyld duerne med blå vindruer samt sellerikugler og varm duerne op på blusset under låg i 2-3 minutter. 
    Anret duerne i et fad med blå druer og sellerikugler og hold det varmt.
    Kog sautérpanden af med cognac og hvidvin og reducér, til der næsten ikke er nogen væde tilbage.
    Tilsæt kyllingefond og montér med resten af smørret.
    Hæld saucen omkring duerne og servér omgående.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Smagens Mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link