Dry Martini

Dry Martini

5 min
2 min
1  drink
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
✅Uden tvivl en af de mest sofistikerede🍸cocktails i verden og udødeliggjort af en lang række kendte personligheder gennem historien bl.a. forfatteren Ernest Hemingway og ikke mindst Agent 007.✅En ægte Dry Martini skal dog for alt i verden røres og ikke shakes, som agenten ellers påstår,,,
Om opskriften
Beskrivelse

Opskrift på den klassiske cocktail: Dry Martini. Den indeholder gin og vermouth og vi kender den selvfølgelig alle fra især James Bond.

Vi har opskriften fra bogen: "Ikoniske cocktails", skrevet af Jesper Schmidt. Han skriver følgende om den:

"Uden tvivl en af de mest sofistikerede cocktails i verden og udødeliggjort af en lang række kendte personligheder gennem historien bl.a. forfatteren Ernest Hemingway og ikke mindst Agent 007. En ægte Dry Martini skal dog for alt i verden røres og ikke shakes, som agenten ellers påstår, for hvis den shakes, bliver den tåget, og isen opløser sig alt for hurtigt! Ingen ved med sikkerhed, hvornår Martinien opstod, men meget tyder på, at den version, vi kender i dag, opstod i 1922, og Dry Martini er absolut stadig en elegant og stilsikker cocktail med historisk vingesus. Martini kan enten serveres ”dry” som her med lidt eller ingen vermouth, ”wet” med mere vermouth eller ”dirty” med olivenlage, og smagen kan beskrives som en skarp, kold isterning med et hint af nåleskov."

Ingredienser
6 cl Gin (Boatyard Double Gin)
1⁄2 cl Vermouth (Freimeister Kollektiv X-tra Dry Vermouth)
15 Isterninger (op til 20 stk.)
  Bitter (2 drĂĄber Scrappy’s Bitters Orange)
  Citron (usprøjtet)
  oliven (grøn)
Vejledning

Opskriften kræver lidt grej, hvis du vil lave den helt korrekt:

  • martiniglas (afkølet)
  • jigger
  • barske
  • mixerglas
  • strainer
  • tyndskræller
  • evt. tandstik

Kom gin, vermouth og isterninger i et mixerglas.

Rør godt rundt, til mixerglasset er dugget, og ingredienserne er kolde.

Sigt op i et glas, og giv Martinien et par drĂĄber bitters.

Pynt med en strimmel citronskal og en enkelt oliven.

Kilde

Foto: Line Falck Christensen

Ikoniske cocktails

Bogen kan købes her.

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier