Drømmekage med butterbeans

Drømmekage med butterbeans

10 min
40 min
12  stykker
fadlsforlag
Redaktion
Denne opskrift er et sundere alternativ til den normale drømmekage. Den er glutenfri og super lækker. Vi har denne opskrift fra bogen: "Fabelagtige fristelser"...
Om opskriften
Beskrivelse

Denne opskrift er et sundere alternativ til den normale drømmekage. Den er glutenfri og super lækker.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Fabelagtige fristelser", hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

"Ville det være en kliché, hvis jeg sagde, at denne kage smager som en drøm? Ja, det ville det nok, men ikke desto mindre er det præcis, hvad den gør. Min drømmekage smager stort set som klassikeren fra Brovst, men den er lige dén tand mere saftig og snasket – og så indeholder den endda supersunde, proteinrige butterbeans, selvom det på ingen måde kan smages."


Redaktion: Se Micki Chengs klassiske udgave af en drømmekage her.

Ingredienser
Kagen
2 Æg
50 g Kokossukker
50 g Sukrin Gold (Kan erstattes af kokossukker)
1 dl Mandelsmør
1 ds Butterbeans
Topping
100 g Kokossukker
125 g Kokosmel
1 dl Kokosmælk
75 g Smør
Vejledning

Kagen

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageform på 20 x 30 cm med bagepapir.

Blend æg, kokossukker og sukrin sammen i en foodprocessor, indtil sukkeret er opløst.

Tilsæt mandelsmør, og blend igen, indtil det er opløst.

Skyl butterbeansene i en sigte, og tilsæt dem til maskinen sammen med bagepulver og vaniljepulver.

Blend, indtil du får en jævn kagedej.

Fjern kniven fra foodprocessoren.

Tilsæt kokosmælk, og rør rundt.

Hæld dejen i bageformen, og sæt kagen i ovnen i 25 minutter.

 

Toppings

Imens kan du lave toppingen.

Kom alle ingredienserne til toppingen i en gryde, og lad det smelte sammen.

Tag gryden af varmen, når massen når kogepunktet.

Fordel toppingen over den bagte kage, og bag den yderligere i 10 minutter.

Lad kagen køle af, inden den serveres.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Fabelagtige fristelser", skrevet af Emma Martiny.

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier