Drømmekage med bacon (c)oemands.dk

Drømmekage med bacon

10 min
25 min
1  kage
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
En drømmekage er helt fantastisk i sig selv og spreder altid glæde blandt børn og voksne. Egentlig er den så god i sig selv, at tilsætning af andre råvarer normalt ikke vil gøre den bedre..
Om opskriften
Beskrivelse

En drømmekage er helt fantastisk i sig selv og spreder altid glæde blandt børn og voksne. Egentlig er den så god i sig selv, at tilsætning af andre råvarer normalt ikke vil gøre den bedre..

Men bacon i en drømmekage gør altså et eller andet, som lige hæver drømmekagen til det ekstra niveau.


Redaktion: Se Micki Chengs klassiske udgave af en drømmekage her.

Ingredienser
Kage
3 Æg
3 dl Sukker
1 1⁄2 dl Mælk
50 g Smør (Baconsmør)
220 g Hvedemel
2 1⁄2 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
Fyld
100 g Smør (Baconsmør)
50 g Kokosmel
200 g Bacon (Bacon fra baconsmør)
200 g Farin
1⁄2 dl Mælk
Vejledning

Hemmeligheden med at få opskriften til at lykkes perfekt er foruden en god bacon, at du til fyldet på drømmekagen anvender det bacon, som du har lavet baconsmør på. 

Selvfølgelig ikke baconskind, da det kræver et særdeles godt tandsæt. 

Når du laver dit baconsmør, bliver baconet også confiteret og suger tilmed lidt smør til sig, samtidig med at det afgiver baconsmag til smørret. 

 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt. 

Smelt 50 gram baconsmør, og bland det med mælken. 

Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker. 

Vend melblandingen og smør-/mælkeblandingen med æg- og sukkerblandingen. 

Hæld det i en bradepande på 20 x 30 centimeter, og bag det midterst i ovnen i cirka 20 minutter.

Varm imens alle ingredienser til fyldet i en kasserolle. 

Tag kagen ud af ovnen, når den er færdigbagt.

Skru ovnen op på 200 grader.

Hæld fyldet på kagen, og bag det i 5 minutter. 

Tag den ud, køl af og nyd oplevelsen. 

Drømmekage med bacon (c)oemands.dk

Noter

Redaktion: Prøv også denne klassiske opskrift på drømmekage.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen "Bacon - Øjeblikke af lykke", skrevet af baconistaen Allan Ømand Ungstrup.

Om forfatteren
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Bio
Indlægget er ikke skrevet af redaktionen selv, men forfatteren bag har skrevet indlægget efter aftale med os. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at skrive til os.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier