Amerikanske Pandekager med karamelsauce

Dessert Pandekager med Karamelsauce

5 min
15 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Pandekager forbinder vi oftest med brunch og til eftermiddagskaffen. Vi elsker pandekager og her er det som en lækker dessert til dig og dine kære.
Om opskriften
Beskrivelse

Pandekager forbinder vi oftest med brunch og til eftermiddagskaffen.

Vi elsker pandekager og her er det som en lækker dessert til dig og dine kære. 


Redaktion: Se vores lækre pandekager uden sukker her.

Ingredienser
275 g Hvedemel
5 dl Mælk
1 knsp Salt
1 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
2 spsk Sukker
2 Æg
50 g Smør ((Til stegning))
1 dl Karamelsauce
8 Jordbær
5 dl Fløde
10 g Mandler (Usaltet)
  Flormelis (Til at drysse hen over retten)
  Mynte (2 blade på hver portion er nok)
Vejledning

Pandekager

Pisk mel, sukker, vanilje, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt mælken lidt af gangen og pisk til der ikke er flere klumper.

Pisk æggeblommerne i pandekagedejen.

I en anden skål piskes æggehviderne stive.

Når æggehviderne er pisket stive, vendes de forsigtigt ned i pandekagedejen med en dejskaber.

Smelt smørren på den pande, som pandekagerne skal steges på. Når smørren er smeltes hældes smørren over i en anden beholder til senere brug mellem stegningen.

På en normal pande, kan de være 3 pandekager af gangen. Brug evt. et decilitermål til at hælde dejen op med. Der skal bruges ca. 1/2 dl. pr. pandekage.

Lad pandekagerne stege med middel varme i 2 minutter på hver side.

Mellem hver portion pandekager, hældes der en smule smør på panden, så pandekagerne ikke brænder sig fast.

Amerikanske pandekager

Flødeskum

Vi ønsker at flødeskummen skal være let og luftig, så vi ryster den i stedet for at piske den.

Hæld 0,5 liter fløde i en lille bøtte sammen med en knivspids vanilljesukker. 

Søt låget på bøtten og ryst den i 60 sekunder (du kan evt. putte en mønt eller en tylspids ind i bøtten, så behøver du ikke at ryste så hårdt).

 

Garniture

Skyl myntebladene og del så 2 blade hænger sammen.

Vask jordbærrene godt og skær dem i mindre stykker.

Læg mandlerne i kogende vand i få sekunder og smut dem, så skindet kommer af.

Del dem i to på langs og steg dem i kort tid i lidt smør, så de får en smule farve.

 

Servering

Vi stabler 5 pandekager ovenpå hinanden og hælder karamelsauce hen over. Jordbærrene, mandlerne og myntebladene lægges oven på.

Retten drysses med flormelis (igennem en lille sigte) og flødeskummen serveres i en lille skål ved siden af.

Noter

Hvis retten er for sød, så udskift flødeskummen med creme fraiche.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier