Dessert pandekager

Dessert pandekager

15 min
20 min
15  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Pandekager går man aldrig galt i byen med, og slet ikke hvis man, som her, bruger en opskrift på tynde, sprøde dessertpandekager.
Om opskriften
Beskrivelse

Pandekager går man aldrig galt i byen med, og slet ikke hvis man, som her, bruger en opskrift på tynde, sprøde dessertpandekager. 


Redaktion: Se vores lækre pandekager uden sukker her.

Ingredienser
1⁄2 Vaniljestang (kornene heraf)
65 g Sukker
100 g Hvedemel
3 Æg (størrelse L)
65 g Smør
2 1⁄2 dl Mælk
Vejledning

Start med at skære vanillestangen over på langs og skrabe kornene ud med en lille kniv. Hæld lidt af sukkeret op på skærebrættet og brug kniven til at "mose" vanillekorn og sukker sammen. Bland resten af sukkeret i. 

Bland dit hjemmelavede vanillesukker med mel i en skål og tilsæt æggene. Pisk det hele godt sammen, til massen er uden klumper. 

Opvarm en stegepande (cirka 28 centimeter i diameter) og smelt alt smørret. 

Pisk det smeltede smør i dejen lidt efter lidt. Pisk til sidst mælken i.

Kom en passende mængde dej på panden. Vip panden rundt, så dejen fordeler sig i et tyndt lag.

Steg pandekagerne ved ret høj varme på begge sider. De skal være lysebrune og fine.

Server pandekagerne med is, sukker eller syltetøj.

Dessert pandekager

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier