Hjemmerørt mayonnaise

Den hurtigste mayonnaise?

1 min
0 min
2  portioner
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
✅Hvordan laver du den hurtigste mayo? ✅Elpisker + æggeblomme eller stavblender + et hele æg? ✅To gæve gutter tog kampen op. ✅Her er resultatet.
Om opskriften
Beskrivelse

Hjemmelavet mayo - hvor hurtigt kan det gøres?

Ja, hvor hurtigt kan det egentlig gøres? Der hersker vel ingen tvivl om, at der under alle omstændigheder skal lidt ekstra hjælpemidler til end håndkraft og piskeris alene.

- men præcis hvilket hjælpemiddel, der giver det hurtigste resultat, ja, det var os altså ikke bekendt. Ikke før nu!

Det var først over en kold øl på en varm sommerdag, at Thomas & Pers konkurrencegen for alvor blev vakt. Thomas insisterede fuldt og fast på elpiskeren som det absolut hurtigste redskab. Derudover sværger han til, at der udelukkende bruges æggeblommer. Per plejede at være af samme overbevisning, men efter at have arbejdet med hele æg og stavblender, har der ingen vej tilbage været for ham.

Og hvad gør man så? Man lader det komme an på en prøve. For at det skulle blive en helt fair kamp, blev alle ingredienser vejet af på forhånd.

Let the games begin - og må den bedste mand vinde...

Ingredienser
Mayonnaise lavet med stavblender
1 Æg
  Salt (Gerne groft/flagesalt)
1⁄2 tsk Hvidvinseddike
1 spsk Dijonsennep
4 dl Olie (Smagsneutral)
Mayonnaise lavet med elpisker
1 Æggeblomme
  Salt
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Æbleeddike
  Olie (Smagsneutral)
Vejledning

Hjemmelavet mayo med elpisker og blomme

  1. Brug en almindelig plasticskål.
  2. Kom æggeblommen i skålen.
  3. Tag din elspisker og pisk blommen sej.
  4. Tilsæt sennep og eddike og pisk det sammen.
  5. Tilsæt olien i en tynd stråle. Mayoen begynder nu at tykne.
  6. Fortsæt med at tilføje olien i en tynd stråle, til mayoen har nået den ønskede tykkelse.

 

Hjemmelavet mayo med stavblender og helt æg

  1. Brug et højt plasticglas, der passer til stavblenderen.
  2. Kom alle ingredienser i glasset.
  3. Placér stavblenderen helt nede i bunden af glasset og tænd først da stavblenderen.
  4. Kør først stavblenderen lidt rundt i cirkler i bunden af glasset.
  5. Bevæg langsomt stavblenderen opad mod glassets top, mens mayoen tykner. Kør stavblenderen lidt op og ned, mens du nærmer dig toppen af glasset.

 

Den hurtigste mayonnaise

Hjemmerørt mayonnaise

Hvem vandt så dysten?

Thomas færdiggjorde sin elpiskede mayo lavet på æggeblomme på imponerende 1:45. Det er altså hurtigere, end du kan nå at få sko på, finde dine bilnøgler og sætte kursen mod supermarkedet.

Per, til gengæld, færdiggjorde sin stavblendede mayo lavet på et helt æg på... 0:59. Tror du os ikke? Så se hele dysten herunder i et lettere opskruet tempo.

Begge mayonnaiser smager nogenlunde ens, og uanset hvilken metode, du selv vælger at bruge, er der nærmest ingen undskyldning for ikke at gå i en stor bue udenom supermarkedets version!

Noter

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.

 

Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier