Den ægte skinkeschnitzel

Den ægte skinkeschnitzel

15 min
30 min
4  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
✅Skinkeinderlår – uhm, lækkert! ✅Det er en mager, mør og saftig muskel uden en eneste sene.

✅Wienerschnitzler af skinkeinderlår far man ofte i udlandet, men ikke i Danmark, hvor vi har skrappe regler om, hvad man må kalde hvad.

Om opskriften
Beskrivelse

Skinkeinderlår – uhm, lækkert! Det er en mager, mør og saftig muskel uden en eneste sene.

Wienerschnitzler af skinkeinderlår får man ofte i udlandet, men ikke i Danmark, hvor vi har skrappe regler om, hvad man må kalde hvad.

Her i landet er en wienerschnitzel altid af kalvekød, men det ændrer dog ikke ved, at en skinkeschnitzel tilberedes som dens finere kalvefætter.

Ofte er schnitzlen fra gris bedre end fra kalv; den er overlegen i både mørhed, udseende og smag.

Vi har opskriften fra bogen: "KØD".

Ingredienser
Skinkeschnitzel
4 Skinkeschnitzler (a' 180 gram fra skinkeinderlar, tykkelse pa ca. 4-5 mm)
100 g Hvedemel
  Æg (1-2 stk.)
100 g Rasp
  Salt
  Peber (Fra kværn)
50 g Smør
1⁄2 Citron (Økologisk)
30 g Kapers
1⁄2 dl Peberrod (Friskrevet)
4 Ansjosfileter (Eller benfri sild)
Mormors grønne ærter og brasekartofler
250 g Ærter (Med bælg)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
800 g Kartofler (Kogte og kolde)
50 g Smør
  Salt
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Skinkeschnitzel

Vend først schnitzlerne i mel, så i sammenpisket æg og så i rasp blandet med salt og peber.

Brun smør pa en stor pande, og steg schnitzlerne gyldne, hvilket vil sige i ca. 3 minutter på hver side.

Anret dem med en ”dreng”, som det hedder i kokkesprog, dvs. en skive citron, en tsk. kapers, 1 tsk. revet peberrod og en ansjos pr. schnitzel.

 

Mormors grønne ærter og brasekartofler

Bælg ærterne, og kom dem i en skål.

Del kartoflerne i kvarte, og steg dem ved hård varme i smør, drys med salt og peber, og lad dem blive brune i overfladen.

Bland dem til sidst sammen med ærterne, og server med schnitzel.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "KØD"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier