Dansk sort hummer

Dansk sort hummer

25 min
15 min
4  Portioner
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Dansk sort hummer med ærter og grønne jordbær. Denne ret viser hvordan man kan bruge blomster til at supplere en velsmagende og flot ret med en masse farve.
Om opskriften
Beskrivelse

Dansk sort hummer med ærter og grønne jordbær.

Denne ret viser hvordan man kan bruge blomster til at supplere en velsmagende og flot ret med en masse farve.

Vi har opskriften fra bogen: "Spiselige blomster", hvor forfatteren Sylvester Andersen skriver følgende om opskriften:

"De valgte blomster bidrager med dejlig ærtesmag, som går godt til hummeren og hybenrosen, og så får man et superflot farvespil i retten."

Ingredienser
4 Hummerhale
  Salt
1 kg Ærter (Friske)
300 g Smør (+ ekstra til stegning og dampning)
  Citron
10 Jordbær (Grønne)
  Spiselige blomster (16 ærteblomster, 12 hybenroseblade & 4 pengeurt med blomst)
Vejledning

Hummerhaler

Kom et spyd eller en ske ind under skallen på undersiden af hummerhalerne.

Kog dem nu i saltet vand i 1 minut og kom dem direkte over i isvand.

Når halerne er kolde, skal de pilles – husk også at tage tarmen ud og kom et nyt spyd op i halen, dér hvor tarmen har siddet.

Steg hummerhalerne i godt med smør og krydr med salt.

 

Sauce

Ærterne pilles og sættes til side.

Ærteskallerne bruges til at lave sauce med.

Juice dem og kom juicen over i en lille gryde.

Varm den op, men ikke for meget, så bliver den brun.

Kom de 300 g smør i lidt ad gangen, mens du blender med en stavblender.

Smag til med lidt salt og citronsaft.

Ærterne dampes i lidt smør og meget lidt vand, til de lige er varme.

Smag til med lidt salt.

 

Bær

Vask de grønne jordbær godt i koldt vand og skær dem helt tyndt på en mandolin.

 

Anretning:

Læg den stegte hummerhale på en tallerken sammen med lune ærter.

Dæk ærterne med blomster, stik jordbærskiver ned imellem og tilføj saucen ved servering.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Spiselige blomster" fra Muusmann Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier