Dampet torsk med asparges og kapers

Dampet torsk med asparges og kapers

15 min
15 min
2  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Sommer på en tallerken. Saftig torsk, friske asparges og så friterede kapers, der løfter retten til nye højder.
Om opskriften
Beskrivelse

Sommer på en tallerken. Saftig torsk, friske asparges og så friterede kapers, der løfter retten til nye højder.

Retten her er en forbedring af denne opskrift og jeg er så tilfreds med den.

Vi elsker fisk hjemme hos os og friskfanget torsk med asparges er bare den ultimate forårs-/forsommer-ret for os.

Dampet torskefilet med asparges

Ingredienser
Sovs til dampning af torsken
200 g Torskefilet (Delt i to stykker af 100 gram)
2 spsk Groft salt (Til saltning af torskefilet )
1 Skalotteløg
1 Forårsløg
10 g Smør
1 dl Hvidvin
3 dl Fløde
  Frisk timian (3-5 kviste)
  Citronskal
  Salt (Til tilsmagning)
  Peber (Til tilsmagning)
Grønne Asparges
200 g Smør
200 g Vand
1 bdt Asparges (Grønne)
Ceviche hvide asparges
3 Hvide asparges
  Citronsaft (Fra en halv citron)
  Salt
  Peber
Pynt
2 spsk Kapers
  Hvidløgsspirrer
  Tallerkensmækker
2 dl Olie
Vejledning

Hvis der er skind på torsken, skal dette fjernes.

Drys fisken med groft salt.

Lad fiske hvile med saltet i 10 minutter på køkkenbordet. Imens gøres sovsen til dampningen klar.

Sæt en gryde over med smør og vand. Bring det hele i kog, imens de grønne asparges klargøres (de skal knækkes os den del der knækkes af skal kasseres). Når torsken kommes op i flødesovsen, kommes de grønne asparges op i gryden til smør og vand. Hvor de koges ved middel varme i cirka 10 minutter. Mærk løbende på aspargesene, de skal så småt begynde at blive bløde uden på og stadig faste inden i. Lad aspargesene dryppe af på et viskestykke.

I en høj pande smeltes smør. Flæk et forårsløg på langs og snit skalotteløg i små fine stykker. Steg løgene bløde uden at de tager farve. Herefter tilsættes hvidvin og timian. Lad det småkoge inden fløde og citronskal tilsættes og bringes op til lige under kogepunktet.

Skyl torsken fri fra salt under koldt vand og dup fisken tør med et rent viskestykke eller køkkenrulle. Placer hver stykke torsk på et lille stykke bagepapir. Placer de to stykker fisk i panden, sæt låg op og skru ned til svag varme og lad fisken dampe. Tjek fisken løbende, ved at stikke en kødnål ind i midten af fisken og efterfølgende hold nålen op på læben og mærk om fisken har fået varme i midten. Når fisken har fået varme i midten tages fisken af og sættes på et viskestykke til afdrypning.

Skru op for sovsen og lad den koge lidt ind og smag den til med salt, peber og evt. mere citronskal.

Imens torsken og de grønne asparges tilberedes, klargøres de hvide asparges. De hvide asparges skæres i tyndebånd med en kartoffelskræller. Læg de tynde bånd i en skål. Vend asparges båndende i citronsaft, salt peber. Og lad det trække i cirka 10 minutter, inden disse også duppes fri for den værste fugt.

I en lille gryde, varmes olie op. Når olien er godt varm, kommes kapersen i olien og friteres til olien ikke bobler omkring dem mere. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.

Nu er retten klar til anretning, se evt. mit billede for inspiration.

Dampet torskefilet med asparges

Noter

Pas på med at bruge for mange hvidløgsspirrer,  da de er meget skarpe i smagen.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
5 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier