Cubano sandwich

Cubano sandwich

1 t
3 t
4  personer
JPriceDK
"Cubano" - eller Cuban sandwich stammer fra Florida. Det, der gør den til noget særligt, er det marinerede svinekød - og så det særlige cubanske brød. Men den kan også laves med andre brødtyper.
Om opskriften
Beskrivelse

Cuban sandwich - den kan man altså godt bruge lidt tid på i køkkenet…

"Cubano" - eller Cuban sandwich stammer fra Florida. Det, der gør den til noget særligt, er det marinerede svinekød - og så det særlige cubanske brød. Men den kan også laves med andre brødtyper. 

Ingredienser
Cubano Sandwich
1500 g Nakkesteg
10 fed Hvidløg (finthakket)
3 dl Appelsinsaft (friskpresset)
1 dl Limesaft
2 spsk Olivenolie
1 spsk Oregano
4 tsk Spidskommen (stødt)
2 tsk Røget paprika
2 tsk Cayennepeber
  Salt og peber
Cuban Bread
Fordej
70 g Mel
1⁄2 tsk Tørgær
1 dl Vand (cirka, lunt - måske lidt mere.)
Dej
1 pk Tørgær (resten af pakken)
2 tsk Sukker
1 4⁄5 dl Vand (lunt)
  Fordej
3 spsk Svinefedt
2 tsk Salt (fint)
400 g Hvedemel (du skal muligvis ikke bruge det hele)
Endvidere
  Skinke (God kogt, røget skinke)
  ost (Emmentaler)
  Mayonnaise (lidt)
  Sennep (Amerikansk gul sennep)
  Dildagurker
Vejledning

Cubano sandwich

Bland alle ingredienser til marinaden. Skær 3-4 dybe ridser på begge sider af kødet, læg det i et ovnfast fad, der lige kan rumme det. Overhæld det med marinaden, dæk med folie og sæt fadet i en 170 grader varm ovn i ca. 3 timer. Et par gange undervejs løftes folien og kødet øses over med marinaden. Hvis kødet ikke er helt mørt efter de tre timer, giver du det bare lidt længere. Hæld derpå marinaden fra (gem den) og træk kødet fra hinanden med to gafler - som til pulled pork. Rør lidt af marinaden i kødet, så du får så meget af den gode smag med, som muligt. Smag også til med ekstra salt. 

Inden kødet skal i sandwichen skal det lunes let - enten på en pande eller i ovnen. I denne portion er der nok til rigtig mange sandwiches, men kødet kan sagtens fryses ned i mindre portioner efter tilberedning. 
 

Cuban bread

2 stk. (nok til 4 sandwiches):

Til fordejen blandes vandet med gæren og melet tilsættes. Blandingen skal være tyk, men flydende, så tilsæt evt. lidt mere vand. Lad fordejen hvile overdækket ved stuetemperatur i et par timer.

Til selve dejen blandes det lune vand med resten af tørgæren og sukkeret. Lad blandingen stå til den bobler let og tilsæt så de øvrige ingredienser. Hold lidt af melet tilbage. Ælt dejen i røremaskinen i 5-6 minutter. Den skal være blød og behagelig, - ikke klistret.

Form en kugle af dejen, smør den med lidt olie og lad den hæve overdækket i en time til den er fordoblet i størrelse. 

Del dejen i to og form hvert stykke til aflange rektangler. Rul dem stramt op på den lange led så man har to “flûtes”. Flad dem lidt ud og læg dem på en bageplade. Dæk dem med et viskestykke og lad dem efterhæve i 30-40 minutter. Så ridses de på langs, pensles med lidt vand og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
 

Samling

Enderne af de cubanske brød skæres af. Hvert brød deles i 2 og stykkerne flækkes. 

Smør krummen med lidt mayo, derpå lidt amerikansk sennep. Læg så et par skiver emmentaler, så skinke, så den cubanske pulled pork, mere emmentaler og endelig aflange skiver af dild agurker. Læg den øverste del af brødet på. Ydersiden af brødet pensles med lidt smeltet smør og sandwichen kommes i en panini-presse - eller steges på en pande med noget tungt ovenpå.

Kilde

Følg mig på Youtube her og Instagram her.

Om forfatteren
JPriceDK
Bio
James Price, komponist, kapelmester og madentusiast
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier