Cremet blomkålssuppe med bacon

Cremet blomkålssuppe med bacon

15 min
30 min
4  Personer
Profile picture for user Katrine Louise Fisker
Katrine Louise Fisker
Amatør
✅Prøv en lækker suppe af blomkål næste gang, der står suppe på menuen! ✅Blomkålssuppe er let og hurtig at tilberede, den er billig i indkøb, og så smager den bare fantastisk godt.
Om opskriften
Beskrivelse

Prøv en lækker suppe af blomkål næste gang, der står suppe på menuen.

Blomkålssuppe er let og hurtig at tilberede, den er billig i indkøb, og så smager den bare fantastisk godt. 

Denne suppe er blød og cremet, og den smager på ingen måde af udkogt kål!

 

Ingredienser
1 Blomkål
2 Løg
  Olie (til stegning)
2 tsk Timian (tørret)
3⁄4 l Hønsefond (gerne vand + terning)
1 1⁄2 dl Piskefløde
  Citronsaft
  Krydderier (salt og peber)
150 g Bacon
2 fed Hvidløg
1 bdt Purløg (fintsnittet)
Vejledning

Blomkålssuppe:

Skyl blomkålshovedet og fjern bladene.

Skær 1/3 af kålen fra og læg det til side.

Løg og det resterende blomkål hakkes groft.

Opvarm en gryde med olie.

Sauter løg og blomkål i olien, til grøntsagerne tager en lille smule farve.

Tilsæt timian og lad det stege med et par minutter.

Kom hønsefond i gryden og lad suppen koge ved svag varme i 20-30 minutter, til alt er mørt.

Tag gryden fra varmen og blend suppen med en stavblender.

Tilsæt piskefløde samt evt. lidt ekstra vand, til du synes, suppen har en passende konsistens. 

Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Topping:

Steg baconen på en tør pande, til den er gylden og sprød.

Tag den af panden og læg den på fedtsugende papir - gem stegefedtet. 

Hak hvidløg og den 1/3 af blomkålshovedet, du tog fra tidligere.

Steg hvidløg og blomkål i fedtet fra baconen - tilsæt lidt smør eller olie, hvis der ikke er fedtstof nok. 

Steg grøntsagerne til de er gyldne, men stadig sprøde. 

 

Servering:

Server den lækre, cremede blomkålssuppe med sprødstegt blomkål og bacon samt drys af fintsnittet purløg. 

Om forfatteren
Profile picture for user Katrine Louise Fisker
Katrine Louise Fisker
Amatør
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier