Cremet blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe

15 min
40 min
4  Portioner
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅Fløjlsblød og cremet blomkålssuppe🥣med LIDT fløde for den helt rigtige konsistens. ✅Serveret med smørstegt blomkål, ristede hasselnødder og hakket persille
Om opskriften
Beskrivelse

Suppe er bare så lækkert, hvis du spørger mig. Det varmer godt i krop og sjæl på en kold og blæsende dag, og så smager det skønt.

For mig er suppe også en genial ting til at gøre mit madspild endnu mindre, fordi man kan lave suppe med de fleste grøntsager, man end måtte finde frem fra det bagerste af grøntsagsskuffen.

Cremet blomkålssuppe

Blomkålssuppe er nok noget, jeg finder ekstra lækkert! Måske er du ikke lige til kogt blomkål, men lad det endelig ikke afholde dig fra at prøve at bruge blomkålen til suppe.

Det smager ganske enkelt forrygende: Blomkålen bliver nemlig fløjlsblød og cremet, når den koges og blendes, og du behøver faktisk kun en ganske lille mængde fløde for at opnå den helt rigtige konsistens.

Her har jeg serveret den cremede blomkålssuppe med smørstegte blomkålsbuketter, ristede hasselnødder og persilledrys. Prøv det! Jeg lover dig, at du ikke bliver skuffet.

 

Cremet blomkålssuppe opskrift

Ingredienser
Blomkålssuppe
1 1⁄2 Blomkål (mellemstore)
1 1⁄2 l Vand
1 Hønsefond (terning)
2 Grøntsagsfond (terning)
2 Laurbærblad
1 dl Piskefløde
  Krydderier (salt og peber)
Tilbehør
1⁄2 Blomkål (mellemstort)
  Smør (til stegning)
100 g Hasselnødder
1 bdt Persille
Vejledning

Blomkålssuppe

  1. Skyl og fjern bladene fra blomkålen.

  2. Kom blomkålen i en gryde sammen med vand, bouillonterninger og laurbærblade.

  3. Bring gryden i kog.

  4. Kog suppen til blomkålen er mør nok til at blive blendet. Det tager 20 - 30 minutter.

  5. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender.

  6. Tilsæt fløde og smag suppen til med salt og peber.

 

Tilbehør

  1. Del det halve blomkålshoved i små, mundrette buketter.

  2. Sautér dem i en gryde med rigeligt smør til de er gyldne. De skal ikke have for lang tid - der skal stadig være lidt bid i.

  3. Rist de hele hasselnøddekerner i ovnen ved 200 grader i cirka 9 - 10 minutter.

  4. Gnid eller gnub overskydende skal af hasselnødderne og hak dem eventuelt groft.

  5. Skyl persillen grundigt og hak den groft.

 

Servering

  1. Varm suppen op til kogepunktet inden servering.

  2. Server blomkålssuppen med topping af den smørstegte blomkål, ristede hasselnødder og hakket persille.

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier