Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Creme Brûlée (Sous vide)

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

14. januar 2018
Den klassiske franske flødedessert Creme Brulee - lavet ved hjælp af sous vide teknikken.

Opskrift på creme brûlée (sous vide)

Crème brûlée er fransk for brændt creme. Det er en dessert af fløde pisket med sukker, æggeblommer og vanilje. Denne masse bliver tilberedt i sous vide/vandbad ved 85 grader og kølet ned til fast konsistens.


Antal: 4 personer

Creme Brûlée (Sous vide)

Den klassiske franske flødedessert Creme Brulee - lavet ved hjælp af sous vide teknikken.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Æggeblommer
  • 1 stk. Vanilje stang
  • 80 gram Sukker
  • 0.25 liter Piskefløde

Sådan gør du

  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas kornene ud i lidt sukker.
  • Kom sukker, fløde, æggeblommer og vanilje op i en skål og rør det hele godt sammen.
  • Kom massen, samt resten af vaniljestangen op i en pose til vakuum. Da det ikke er nemt at vakuumpakke væske uden en kammervakuumpakker, er det en stor hjælp at sænke posen med Creme Blûlée massen ned i vand, så man på den måde fjerne luften fra posen. Og så have vakuumpakkeren klar ved siden af vandbadet, hvor posen er ned sunket (jeg brugte en gryde, jeg satte i håndvasken og havde vakuumpakkeren ved siden af).
  • Kom posen med Creme Blûléen i din Sous vide ved 84 grader i 30 min.
  • Når de 30 minutter er gået, tages posen op og massere indholdet  godt. Kør Creme Blûléen igennem en finmasket sigte, så vaniljestangen og evt. klumper ikke kommer med. 
  • Fordel Creme Blùléen i 4 skåle og sæt dem på køl i minimum 4 timer.
  • Inden servering drysses hver skål med lidt sukker og brændes med en lille gasbrænder.
  • Den perfekte Creme Blûlée uden stress.