ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Creme Brûlée (Sous vide)

PER ASMUSSEN | 14. januar 2018
Den klassiske franske flødedessert Creme Brulee - lavet ved hjælp af sous vide teknikken.

Crème brûlée er fransk for brændt creme. Det er en dessert af fløde pisket med sukker, æggeblommer og vanilje. Denne masse bliver tilberedt i sous vide/vandbad ved 85 grader og kølet ned til fast konsistens.


Antal: 4 personer

Creme Brûlée (Sous vide)

Den klassiske franske flødedessert Creme Brulee - lavet ved hjælp af sous vide teknikken.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 4 stk. Æggeblommer
  • 1 stk. Vanilje stang
  • 80 gram Sukker
  • 0.25 liter Piskefløde

Sådan gør du

  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas kornene ud i lidt sukker.
  • Kom sukker, fløde, æggeblommer og vanilje op i en skål og rør det hele godt sammen.
  • Kom massen, samt resten af vaniljestangen op i en pose til vakuum. Da det ikke er nemt at vakuumpakke væske uden en kammervakuumpakker, er det en stor hjælp at sænke posen med Creme Blûlée massen ned i vand, så man på den måde fjerne luften fra posen. Og så have vakuumpakkeren klar ved siden af vandbadet, hvor posen er ned sunket (jeg brugte en gryde, jeg satte i håndvasken og havde vakuumpakkeren ved siden af).
  • Kom posen med Creme Blûléen i din Sous vide ved 84 grader i 30 min.
  • Når de 30 minutter er gået, tages posen op og massere indholdet  godt. Kør Creme Blûléen igennem en finmasket sigte, så vaniljestangen og evt. klumper ikke kommer med. 
  • Fordel Creme Blùléen i 4 skåle og sæt dem på køl i minimum 4 timer.
  • Inden servering drysses hver skål med lidt sukker og brændes med en lille gasbrænder.
  • Den perfekte Creme Blûlée uden stress. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.