Mit bud på den dejlige og lækre engelske creme/sauce Creme Anglaise. Server din Creme Anglaise varm sammen med f.eks. en pocheret pære eller kold til en lækker chokolade souffle

Mit bud på den dejlige og lækre engelske creme/sauce Creme Anglaise.
Server din Creme Anglaise varm sammen med f.eks. en pocheret pære, eller kold til en lækker chokolade souffle.
Du kan også køles den ned inden dem køres til is, på en ismaskine. I bund og grund er en creme anglaise basen til en vaniljeis.

Creme anglaise - vaniljesovs
Mit bud på den dejlige og lækre engelske creme/sauce Creme Anglaise. Server din Creme Anglaise varm sammen med f.eks. en pocheret pære eller kold til en lækker chokolade souffle
Udskriv
Pin
Antal: 1 portion
Ingredienser
- 100 gram Sødmælk
- 200 gram Piskefløde
- 0.5 stk. Vaniljestang
- 37 gram Sukker
- 75 gram Æggeblommer
Sådan gør du
- Flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud.
- Placer sukkeret på et spækbræt og mas vaniljekornene i en smule af det. På den måde blive vaniljekornene delt og du får "vaniljesukker".
- Kom fløde, mælk og vaniljestangen op i en kasserolle på middelhøj varme.
- Bring det op til 70-72 grader under omrøring.
- Kom sukker, æggeblommer og vaniljekorn op i en skål.
- Rør sukkeret ud i æggeblommerne med en dejskraber.
- Rør løbende i fløde/mælkebasen, så mælken ikke brænder på.
- Når flødebasen er lige under kogepunktet, hældes halvdelen af flødebasen over i æggemassen og rør det sammen til en homogen masse, så æggebasen ikke koagilerer/skiller og bliver til røræg.
- Hæld æggebasen over i gryden til fløden og rør sammen. Forsæt med at bruge dejskraberen, til at rør det hele sammen.
- Varm nu din creme anglaise op under omrøring ved middel varme, indtil cremen kommer op på 80-82 grader.
- Kom godt rundt i hele gryden, så den ikke brænder sig på i bunden.
- Når den (under omrøringen) begynder at trække spor i cremen, er den snart klar.
- Du kan teste om din creme anglaise er klar på følgende måde:
- Tage dejskraberen med creme på, op af gryden og holde dejskraberen vandret. Kør en finger vandret igennem den creme, der sidder på dejskraberen.
- Så der kommer en bane igennem cremen. Løber cremen ikke ned, så er den klar.
- Den kan både nydes kold og varm.
Noter
Se den i aktion her:
https://youtu.be/xUvLLs_l9xs
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.