ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Creme anglaise – vaniljesovs

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 26. august 2020
Mit bud på den dejlige og lækre engelske creme/sauce Creme Anglaise. Server din Creme Anglaise varm sammen med f.eks. en pocheret pære eller kold til en lækker chokolade souffle

Mit bud på den dejlige og lækre engelske creme/sauce Creme Anglaise.

Server din Creme Anglaise varm sammen med f.eks. en pocheret pære, eller kold til en lækker chokolade souffle.

Du kan også køles den ned inden dem køres til is, på en ismaskine. I bund og grund er en creme anglaise basen til en vaniljeis.

Creme anglaise - vaniljesovs


Antal: 1 portion

Creme anglaise - vaniljesovs

Mit bud på den dejlige og lækre engelske creme/sauce Creme Anglaise. Server din Creme Anglaise varm sammen med f.eks. en pocheret pære eller kold til en lækker chokolade souffle
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Dessert, Sauce, Sødt
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 100 gram Sødmælk
  • 200 gram Piskefløde
  • 0.5 stk. Vaniljestang
  • 37 gram Sukker
  • 75 gram Æggeblommer

Sådan gør du

  • Flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud.
  • Placer sukkeret på et spækbræt og mas vaniljekornene i en smule af det. På den måde blive vaniljekornene delt og du får "vaniljesukker".
  • Kom fløde, mælk og vaniljestangen op i en kasserolle på middelhøj varme.
  • Bring det op til 70-72 grader under omrøring.
  • Kom sukker, æggeblommer og vaniljekorn op i en skål.
  • Rør sukkeret ud i æggeblommerne med en dejskraber.
  • Rør løbende i fløde/mælkebasen, så mælken ikke brænder på.
  • Når flødebasen er lige under kogepunktet, hældes halvdelen af flødebasen over i æggemassen og rør det sammen til en homogen masse, så æggebasen ikke koagilerer/skiller og bliver til røræg.
  • Hæld æggebasen over i gryden til fløden og rør sammen. Forsæt med at bruge dejskraberen, til at rør det hele sammen.
  • Varm nu din creme anglaise op under omrøring ved middel varme, indtil cremen kommer op på 80-82 grader.
  • Kom godt rundt i hele gryden, så den ikke brænder sig på i bunden. 
  • Når den (under omrøringen) begynder at trække spor i cremen, er den snart klar. 
  • Du kan teste om din creme anglaise er klar på følgende måde:
  • Tage dejskraberen med creme på, op af gryden og holde dejskraberen vandret. Kør en finger vandret igennem den creme, der sidder på dejskraberen.
  • Så der kommer en bane igennem cremen. Løber cremen ikke ned, så er den klar.
  • Den kan både nydes kold og varm.

Noter

Se den i aktion her:
https://youtu.be/xUvLLs_l9xs

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.