Creme anglaise (kold vaniljesovs)

Creme anglaise (kold vaniljesovs)

10 min
10 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Opskrift på den kendte kolde vaniljesovs, der også er kendt under navnet: "Creme Anglaise Saucen er yderst velegnet til desserter og er i bund og grund en legeret vaniljecreme.
Om opskriften
Beskrivelse

Opskrift på den kendte kolde vaniljesovs, der også er kendt under navnet: "Creme Anglaise". 

Saucen er yderst velegnet til desserter og er i bund og grund en legeret vaniljecreme. 

Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: "Frøken Jensens kogebog  -siden 1901", skrevet af Frøken Kristine Marie Jensen.


Redaktion: Vi har Anettes Masterchef udgave af creme anglaise her.

Ingredienser
1 Vaniljestang (både kornene af 1 vaniljestang, og stangen)
1⁄2 l Mælk
6 Æggeblommer
150 g Sukker
Vejledning

Bring mælk og vaniljestang i kog, tag gryden af blusset og lad det trække 10 minutter.

Fjern vaniljestangen.

Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.

Bring mælken i kog igen og hæld langsomt den varme/ kogende mælk i æggesnapsen, lidt ad gangen under konstant piskning.

Mælken vil være varm nok til at legere æggeblommerne.

Si massen og stil den på køl til den er helt afkølet, gerne til næste dag.

Noter

Cremen kan også fryses ned til en parfait eller iscreme. 

Væsken skal varmes op til minimum 62 grader og maksimalt 80 grader for at kunne legere. 

Kilde

Frøken Jensens kogebog

Vi har opskriften fra: "Frøken Jensens kogebog"

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
10 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier