Creme af saltbagt knoldselleri med pistacie-dukah og persilleolie (c)neurogastronomi.com

Creme af saltbagt knoldselleri med pistacie-dukah og persilleolie

5 t
25 min
6  Portioner
Profile picture for user rasmusbredahl
rasmusbredahl
Kok
Når knoldselleri bages i lang tid i ovnen, bliver den let sød, og umamismagen fremhæves. I denne opskrift blandes den bagte selleri med mascarpone, citronsaft og brunet smør, som balancerer smagen.
Om opskriften
Beskrivelse

Når knoldselleri bages i lang tid i ovnen, bliver den let sød, og umamismagen fremhæves.

denne opskrift blandes den bagte selleri med mascarpone, citronsaft og brunet smør, som balancerer smagen.

Cremen får en blød konsistens, som passer godt sammen med noget sprødt, f. eks. ristet brød eller grissinier.

Persilleolien tilfører en let bitterhed som modspil til sødmen, og pistacie-dukah giver et let parfumeret knas.

Ingredienser
Creme
1 Knoldselleri
  Groft salt (Masser)
2 spsk Mascarpone
30 g Smør
1⁄2 Citronsaft (Saften fra 1/2 citron)
  Krydderier (Salt og peber)
Pistacie-dukah
50 g Pistacienødder (Afskallede)
2 spsk Sesamfrø
2 tsk Korianderfrø
1 tsk Spidskommen
1 tsk Flagesalt
Persilleolie
  Bredbladet persille (Et par kviste)
1⁄2 dl Olivenolie
Tilbehør
  Grissinier (Eller ristet brød i tynde skiver)
Vejledning

Skrub knoldselleri grundigt med en ren svamp under rindende varmt vand, og kom det derefter i en bradepande med masser af groft salt.

Sæt bradepanden i ovnen ved 150 grader i ca. 3 timer. Tag ud og køl af, gerne til dagen efter.

Rist sesamfrø, pistacienødder, krydderier og flagesalt på en tør pande et par minutter.

Kom i en foodprocessor, og kør til grov konsistens.

Brun smørret i en lille gryde, og tag det fra varmen.

Bank saltet af sellerien, og skræl den med en kniv.

Skær i mindre stykker, og kom sellerien i en foodprocessor sammen med mascarponen og citronsaft.

Kør et par minutter til lind konsistens, og tilsæt den brunede smør lidt ad gangen.

Smag til med salt og peber, og kom cremen i en sprøjtepose.

Kom persillen i kogende saltet vand i 30 sekunder.

Sigt og afkøl det derefter i isvand.

Pres vandet ud af persillen, og kør til fin konsistens i blender med olivenolie.

Sprøjt sellericremen i små glasskåle, og kom pistacie-dukah på toppen sammen med persilleolien, evt. i en pipette.

Servér med sprøde grissinier eller ristet brød.

Noter

TIP: I stedet for at sprøjte i skåle, så kom på ristet brød og brug som en spread. Brug mandler eller hasselnødder i stedet for pistacienødder og drænet 10 % yoghurt i stedet for mascarpone.

Kilde

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.

Om forfatteren
Profile picture for user rasmusbredahl
rasmusbredahl
Kok
Bio
Rasmus er madnørd og forfatter
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier