Courgettesuppe med citron og parmesan

Courgettesuppe med citron og parmesan

5 min
30 min
4  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker suppe lavet med få ingredienser, men masser af velsmag.

Vi har opskriften fra bogen: "Citroner - Opskrifter fra køkkenet på Garden of Lemons", hvor forfatterne Henrik Vilain og Ingo Schauser skriver følgende om opskriften: 

"En af de første grøntsager, der kommer i haven tidligt på sæsonen, er courgetten, som har en mild og sprød smag af grønne nødder kombineret med en let sødme. Vælg små, faste courgetter, for det er dem, der har mest smag. Courgetten spiller hovedrollen i suppen, og smagen understøttes kun af citron og parmesan for ikke at overdøve courgettens fine smagsnoter. Det er en superelegant suppe lavet med meget få ingredienser."

Ingredienser
800 g Courgetter (små, halveret og skåret i stykker à 2 cm)
2 Løg
1 fed Hvidløg (hakket)
  Olivenolie
5 dl Bouillon (eller vand)
  Salt
  Peber (friskkværnet)
150 g Parmesan (eller anden hård komælksost)
Topping
1 Citron (juliennerevet skal)
4 Mynte (blade)
  Olivenolie
Vejledning

Løg og hvidløg hakkes fint og sauteres i olien ved svag varme i 10 minutter uden at tage farve.

Tilsæt courgettestykkerne og lad dem sautere med nogle minutter, inden bouillon hældes ved.

Lad suppen simre i 15 minutter, til courgetterne er bløde og begynder at falde fra hinanden.

Brug en stavblender eller pulsfunktionen i en blender og blend ganske kort, indtil suppen har en ret grov struktur.

Smag til med salt og peber.

Suppen serveres ved stuetemperatur, og lige inden servering vendes revet parmesan i.

Drys med revet citronskal og fintstrimlede mynteblade, og fuldend med nogle dryp olivenolie.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
15 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier