cottage pie

Cottage pie

25 min
30 min
4  personer
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
✅Cottage pie, også kaldt shepards pie, med en fyldig kødsovs, cremet rodfrugtmos og en ostegratineret, knasende sprød top! ✅Et simpelt men perfekt hyggemåltid.
Om opskriften
Beskrivelse

Cottage pie kaldes også shepard's pie, og det er næsten så britisk, som det kan blive.

cottage pie

Det er en dejlig og simpel ret, der egentlig bare består af kødsovs og rodfrugtmos med en sprød ostegratineret top. Der er skruet godt op for grøntsagerne i kødsovsen, og mosen er lavet på sød kartoffel (som sagtens kan erstattet er almindelige hvide kartofler) og blandede rodfrugter.

cottage pie

En skøn ret at lune sig på i de kolde måneder.

 

Cottage pie opskrift

Ingredienser
Rodfrugtmos
  Vand (til kogning)
300 g Kartoffel (enten hvide eller sødekartofler)
700 g Rodfrugter (blandet)
100 ml Piskefløde
25 g Smør
1 spsk Parmesan (revet)
  Salt og peber
Kødsovs
1 Løg
2 fed Hvidløg
  Smør (til stegning)
1 pk Oksekød (hakket)
200 g Gulerødder (cirka)
150 g Knoldselleri
1 ds Tomatpure
100 ml Rødvin
200 ml Vand
1 Bouillonterning (grøntsag)
1 tsk Timian
1 tsk Basilikum
  Salt og peber
Ostegratinering
1⁄2 dl Rasp (jeg brugte panko)
2 spsk Parmesan (revet)
Vejledning

Rodfrugtmos

  1. Start med at skrælle kartofler og de øvrige rodfrugter og skær det hele ud i store tern.

  2. Kom det i en gryde og fyld op med vand, så det dækkes.

  3. Kog dem møre. I mellemtiden kan du gå i gang med kødsovsen.

  4. Hæld herefter vandet fra.

  5. Pisk alle rodfrugterne sammen i en skål med piskefløde, smør og revet parmesan. Det skal blive luftigt og cremet. Smag rodfrugtmosen til med salt og peber.

 

Kødsovs

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft

  2. Pil løg og hvidløg og hak det fint.

  3. Kom alle de hakkede løg i en gryde og svits dem i en anelse smør.

  4. Kom det hakkede oksekød i gryden og brun det af i løgene.

  5. Skræl gulerødderne og knoldselleriet og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom det i gryden og tilføj ligeledes tomatpuréen, rødvinen, vandet, grøntsagsbouillonen og timian og basilikum.

  6. Lad det stå og simre i mellem 5 og 10 minutter. Smag herefter til med friskkværnet salt og peber.

  7. Smør et ovnfast fast med lidt olie eller smør og hæld kødsovsen over i fadet.

  8. Hæld rodfrugtmosen ovenpå kødsovsen og fordel den i et jævnt lag.

 

Ostegratinering

  1. Strø pankorasp og revet parmesan ovenpå rodfrugtmosen.

  2. Sæt fadet i den forvarmede ovn og lad det bage i en halv time. Jeg serverede den med lidt friskhakket persille på toppen.

Kilde

Følg min blog her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier