Corn dogs med BBQ sauce

Corn dogs med BBQ sauce

10 min
15 min
3  personer
JPriceDK
Så er der corn dogs, hjemmelavet barbecue dip og læskende lemonade: Så bliver det ikke mere amerikansk - pølse på pind dyppet i en krydret dej og friteret.
Om opskriften
Beskrivelse

Så er der corn dogs, hjemmelavet barbecue dip og læskende lemonade:

Så bliver det ikke mere amerikansk - pølse på pind dyppet i en krydret dej og friteret.

En god barbecue dip til - og et glas iskold lemonade til. Bring it on! 

Der skal bruges engangs spisepinde af træ til opskriften.

Ingredienser
Corn dogs
7 Pølser
250 g Majsmel
200 g Hvedemel
2 tsk Hvidløgspulver
2 spsk Bagepulver
2 spsk Rørsukker
2 tsk Paprika
1 tsk Spidskommen (stødt)
3 tsk Salt
1 tsk Peber (stødt)
1 Æg
1 spsk Olie (neutral)
4 1⁄2 dl Kærnemælk
3 1⁄2 spsk Honning (flydende)
1⁄2 Løg (fintrevet)
2 1⁄2 spsk Jalapenos (syltede)
  Maizena (lidt)
  Olie (til friturestegningen)
Barbecue sovs
3 dl Ketchup
1 dl Æbleeddike
4 1⁄2 spsk Engelsk Sauce
4 1⁄2 spsk Brun farin
2 spsk Sirup (mørk)
2 spsk Dijonsennep
2 tsk Røget paprika
1 tsk Peber (sort)
  Salt (efter smag)
Lemonade
  Vand (et krus)
  Sukker (et krus)
6 Citroner (øko. Skallen fra 3 og saften fra 5-6 citroner)
Vejledning

Corn dogs

Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål. Det sammen med de våde ingredienser. Derpå piskes de våde ingredienser i de tørre. Tilsæt evt. mere kærnemælk til konsistensen er tyktflydende.

Sæt pølserne på træspid. Kom dejen i et højt glas eller lign. Det skal kunne rumme pølsen. Pølserne pudres let med maizena, så dejen kan hænge fast.

Dyp derpå pølserne i dejen og kom dem derpå i varm friture. Skru lidt ned for blusset og lad pølserne fritere i 4-5 minutter til de er gyldentbrune. Kom ikke for mange pølser i frituren af gangen, så risikerer du at de klistrer sammen.

Lad dem dryppe af på køkkenrulle og servér straks!
 

Barbecue sovs

Kom alle ingredienserne i en lille gryde og lad det simre stille til massen tykner. Smag til.

Barbecue sovsen kan holde sig længe på køl.

 

Lemonade

Kog sukker og vand sammen med citronskallerne til sukkeret er helt opløst. Lad det trække en times tid. Tilsæt citronsaften og si citronskallerne fra. Bland op med vand til passende styrke. Masser af isterninger samt en stilk citronmelisse eller mynte.

Om forfatteren
JPriceDK
Bio
James Price, komponist, kapelmester og madentusiast
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier