Cookies med tranebær

Cookies med tranebær

20 min
14 min
18  stk.
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
De her cookies har det hele; sprøde udenpå og bløde indeni med bidder af blød mørk chokolade, tørrede tranebær og knasende hasselnødder - kombinationen er skøn!
Om opskriften
Beskrivelse

Weekends are for baking... 🤗

De her cookies har det hele; sprøde udenpå og bløde indeni med bidder af blød mørk chokolade, tørrede tranebær og knasende hasselnødder - kombinationen er skøn!

Jeg har brugt brunet smør, brun farin og en lille smule kanel, hvilket gør dem super smagfulde... med små hints af lidt salt fra flagesalt, har du altså en helt uimodståelige kombi.

Sæt igang! 

Cookies med tranebær

Tranebærcookies med mørk chokolade og hasselnødder (ca 18 stk)

Ingredienser
150 g Smør
100 g Rørsukker
100 g Brun farin
1 Æg
1 Æggeblommer
200 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
1⁄2 tsk Flagesalt
1⁄2 tsk Kanel (kan udelades)
100 g Mørk chokolade (grofthakket)
75 g Hasselnødder
75 tsk Tørret tranebær
Vejledning

Smelt smørret i en gryde og lad det simre til det bliver gyldenbrunt og får en nøddeagtig duft (cirka 7-8 minutter).

Tag smørren af varmen, put det i en lille skål og lad det køle cirka 15 minutter i fryser (eller cirka 30 minutter i køleskab).

Når konsistensen er fast, men stadig til at skrabe ud af skålen, putter du det i en større skål og tilføjer sukker og farin.

Pisk med håndmixer til massen blir let og “fluffy” (cirka 3 minutter).

Tilføj ægget og pisk, tilføj æggeblommen og pisk igen.

Tilføj alle øvrige ingredienser og pisk ved lav hastighed til du har en samlet dej.

Tril kugler (cirka 1 spsk hver) og put dem på en bageplade.

Tryk let flade og top med lidt nødder, chokolade og tranebær.

Bag cirka 14 minutter til de er gyldne ved 180 grader i almindelig ovn.

Afkøl på bagerist, (de blir først helt sprøde afkølede) og nyd 😍

Cookies med tranebær

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
15 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier