Confiterede kartofler

Confiterede kartofler

2  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Kartofler kan tilberedes på et hav af måder.👌 I denne opskrift er de kommet i selskab med andelår, der giver dem en dejlig confiteret smag, et sprødt ydre og et blødt indre. 

I ovnen bliver kartoflerne nærmest confiteret i andetfedtet fra låret, i takt med at det tilberedes i oven. Da det hurtigt bliver fedt i fedt, er det vigtigt at servere det sammen med en salat, der spiller godt op imod de fede, salte smage.  

Her finder du opskriften på stegte andelår og confiterede kartofler med en frisk salat. 

Om opskriften
Beskrivelse

Kartofler kan tilberedes på et hav af måder. I denne opskrift er de kommet i selskab med andelår, der giver dem en dejlig confiteret smag, et sprødt ydre og et blødt indre. 

I ovnen bliver kartoflerne nærmest confiteret i andetfedtet fra låret, i takt med at det tilberedes i oven. Da det hurtigt bliver fedt i fedt, er det vigtigt at servere det sammen med en salat, der spiller godt op imod de fede, salte smage.  

Her finder du opskriften på stegte andelår og confiterede kartofler med en frisk salat. 

Ingredienser
4 Bagekartofler
1 spsk Olie (Til fadet)
3 fed Hvidløg
  Salt og peber
Vejledning

Skræl kartoflerne og del dem i fire stykker. Det er en fordel hvis kartoffelstykkerne er til den store side.

Kom kartoflerne op i et ildfastfad med olie, hvidløg, salt og peber.

Vend rund i dem, til de alle er smurt ind i olie.

I midten placerer du, i dette tilflælde, andelårene, som er med til at give kartoflerne den confiterede smag og udseende.

Sæt fadet i oven på 175 grader i 75 minutter.

Efter 30 minutter hælder du i bunden af fadet fedtet fra andelåret over kødet og kartoflerne. 

Vend kartoflerne undervejs.

 

Confiterede kartofler

Confiterede kartofler

Confiterede kartofler

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier