Opskrift på confiterede jordskokker
Confiterede jordskokker er et rigtig skønt tilbehør til kartofler og kød, og særligt til julemaden!
Du kender nok til delikatessen confit de canard – eller konfitteret and – hvor kødet gennemgår en længere forberedelse og tilberedning og koger i sit eget fedt i flere timer, til det er supermørt og blødt.
Der er altså ikke det helt samme “cirkus” omkring disse confitterede jordskokker. Jeg tilberedte dem i andefedt, men de er skam klar på under 2 timer!
At confitere – eller konfittere er en fransk tilberedningsmetode, men ordet kommer af det latinske ord, conficere, der faktisk bare betyder “at gøre” eller “at forberede” noget.
Se her hvordan du laver dine egne confiterede jordskokker – som gerne må spises på andre tidspunkter af året end til jul blot.
Confiterede jordskokker
Ingredienser
- 400 gram Jordskokker
- 700 gram Andefedt cirka
- Frisk timian
- Hvidløg cirka to fed
- Laurbærblad efter smag - jeg brugte bare et enkelt
- Flagesalt til smag
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 grader almindelig over- og undervarme.
- Vask og skrub jordskokkerne grundigt rene for jord.
- Læg jordskokkerne i en ildfast form med tilhørende låg.
- Læg friske timiankviste og laubærblad(e) med ned i fadet.
- Hæld andefedt i fadet så jordskokkerne lige akkurat dækkes.
- Tag et stykke bagepapir og fugt det med lidt vand med fingrene.
- Læg bagepapiret henover jordskokkerne.
- Kom låget på formen. Låget skal sidde helt tæt.
- Sæt formen i ovnen.
- Bag jordskokkerne til de er møre. Mine fik 40 minutter, og så vendte jeg dem en enkelt gang, da de var halvvejs færdige.
- Tag de møre jordskokker ud af ovnen.
- Lad jordskokkerne afkøle i olien.
- Flæk herefter jordskokkerne på langs.
- Tag en pande og og varm den op på komfuret ved høj varme.
- Læg de flækkede jordskokker på den rygende varme pande med skærefladen nedad. De skal blot steges til de bliver lækre gyldne.
- Servér og drys med salt efter behov.