Citronmuffins med brændt marengs

Citronmuffins med brændt marengs

20 min
15 min
12  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Lækre, små citronkager med fyld af lemoncurd og brændt marengs på toppen. Egentlig er det bare principperne fra en fransk citrontærte med bund, lemoncurd og brændt marengs, der er viderefortolket i en muffinudgave, men det bliver smagen bestemt ikke dårligere af.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækre, små citronkager med fyld af lemoncurd og brændt marengs på toppen.

Egentlig er det bare principperne fra en fransk citrontærte med bund, lemoncurd og brændt marengs, der er viderefortolket i en muffinudgave, men det bliver smagen bestemt ikke dårligere af. De bløde muffins fungerer virkelig godt med den søde, let syrlige citroncreme, og marengs er altid godt.

Server kagerne som dessert eller som lidt ekstra godt til kaffen.

Ingredienser
Vaniljemuffins
2 spsk Smør
2 Æg
135 g Sukker
180 g Hvedemel
1 1⁄2 tsk Bagepulver
1 spsk Vaniljesukker
1 1⁄2 dl Sødmælk
Lemoncurd
4 Citroner (økologiske)
3 ds Æg
170 g Sukker
70 g Smør (skåret i mindre stykker)
Brændt marengs
2 æggehvider
85 g Flormelis
Vejledning

Vaniljemuffins:

Smelt smørret i en lille gryde eller i en skål i mikroovnen. Lad smørret køle af.

Pisk æg og sukker skummende med en elpisker. 

Bland hvedemel, bagepulver og vanillesukker.

Sigt de tørre ingredienser og vend dem i æggeblandingen sammen med mælken.

Tilsæt smeltet og afkølet smør og rør dejen grundigt, men forsigtigt, sammen.  

Fyld dejen i papirforme.

Citronmuffins med brændt marengs

Placer dem på bageplade (eller i en muffinform af metal) og bag dem i 10-15 minutter ved 200 grader.

Tag kagerne ud af ovnen. Med det samme, de tages ud, laves en fordybning i midten af hver kage.

Fordybningen skal være tilpas stor til, at der bliver plads til en skefuld lemon curd.

Citronmuffins med brændt marengs

Lemoncurd:

Riv citronskallen og gem den til senere.

Pisk citronsaft, sukker og æg sammen i en gryde over svag varme. Det må ikke koge!

Pisk i cirka 5 minutter.

Pisk nu smørret og citronskallen i. Fortsæt med at piske, til blandingen begynder at tykne.

Hæld massen i en glasskål igennem en sigte.

Lad den køle lidt af, inden den fyldes i kagerne.

 

Citronmuffins med brændt marengs

 

Brændt marengs:

Kom æggehvider og flormelis i en skål.

Pisk det med en elpisker til det er så stift, at du kan vende skålen på hovedet uden, at skummet falder ud. Dette kan sagtens tage 15-20 minutter.

Fordel marengsmassen oven på kagerne, der forinden er udhulede og fyldt med citroncreme.

Brænd toppen af marengsen med en gasbrænder, så overfladen skifter farve.

Citronmuffins med brændt marengs

Citronmuffins med brændt marengs

Server kagerne med det samme!

Noter

Lemoncurd kan købes på glas i de fleste supermarkeder, men er let at lave selv. Tilmed smager den langt bedre i den hjemmelavede variant.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier