Citronmousse

Citronmousse
Sidst ændret:
Torsdag den 10. december, 2020 - 14:38
Beskrivelse

Denne friske og dejlige, luftige citronmousse er lavet med husblas. Moussen kan bruges som fyld i en kage, "flødebolle" eller som en del af en dessert. 

Der er vanilje i moussen hvilket giver smagsnuancer hen i mod den kendte danske ispind: Københavnerstang.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Ingredienser
2 tsk Vaniljesukker (Eller en halv vaniljestang)
2 spsk Flormelis
2 tsk Citronsaft
Vejledning

Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter

Kom fløde, flormelis, vanilje og citron i en skål og pisk til en let flødeskum.

Vrid husblassen for vand og smelt husblassen i en skĂĄl over et vandbad.

Når husblassen er smeltet, tages den af varmen og kom lidt ad flødeskummen op i den smeltede husblas og rør det godt sammen.

Kom nu flødeskummen med husblas op i den anden skål med flødeskum og vend det forsigtigt sammen.

Kom citronmoussen op i en sprøjte pose og sprøjt citronmoussen i den ønskede form. 

Citronmousse

 

CitronmousseSkal moussen overtrækkes med en glaze, skal moussen på frys natten over, da den skal være iskold for at den kan sætte sig.

Skal moussen derimod serveres kom en dessertmousse med lidt knas, kommes moussen i fire serveringsglas og sæt på køl i minimum 60 minutter inden den serveres.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier