Citronmåne med marcipan

Citronmåne med marcipan
Sidst ændret:
Tirsdag den 23. marts, 2021 - 11:31
Beskrivelse

SÅ VENNER!! 🤩🤩 Hvem skal lave sådan en lækker, svampet, snasket, frisk og lækker citronmåne til dig?! 🍋🍋

Den er såååå mååååms og mega, mega let at lave!! 👏🏼👏🏼

Citronmåne med marcipan 🍋🍋

Denne opskrift er lavet med en form på Ø22.

Citronmåne med marcipan

Sværhedsgrad
Udbytte
1 tærte
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Hviletid
10 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dej)
1 tsk Vaniljesukker (eller 1/2 vaniljestang)
180 g Sukker
2 Citroner (skal og saft)
125 g Marcipan
200 g Smør (blødt)
5 Æg (små eller 4 store)
140 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1 knsp Salt
  Opskriftsgruppe (Pynt og glasur)
1 Citron (saft og skal)
  Pistacienødder (usaltede)
  Frugt farve (gul - evt.)
Vejledning

Dej

Skrab korn af vaniljestang og bland med lidt sukker.

Riv citronskal og pres saft.

Riv marcipan og rør sammen med sukker, vanilje, smør og citronskal.

Pisk et æg i ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.

Bland mel, salt og bagepulver og sigt det i dejen.

Vend dejen forsigtigt med citronsaft.

Kom i smurt springform med bagepapir i bunden og bag i 25-30 minutter ved 190 grader.

Lad kagen køle helt af inden pyntning.

 

Pynt og glasur

Riv skallen af citronen og pres saften.

Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft og tilsæt noget af skallen.

Kom glasur på kagen og top med hakkede pistacienødder og lidt citronskal!

Rigtig god fornøjelse med det 🤩🤩

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier