Citronflødeboller

Citronflødeboller

24 t
0 min
20  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Denne opskrift giver dig en lækker smagende ret der har smagsnuancer hen i mod den klassiske is: "Københavnerstang". Den kan bruges som en lille dessert eller som noget sødt til kaffen.
Om opskriften
Beskrivelse

Denne opskrift giver dig en lækker smagende ret der har smagsnuancer hen i mod den klassiske is: "Københavnerstang". Den kan bruges som en lille dessert eller som noget sødt til kaffen.

Ingredienser
2 dl Piskefløde
1 Husblas (Blad)
2 tsk Vaniljesukker ((Eller en halv vaniljestang))
2 spsk Flormelis
2 tsk Citronsaft
4 Husblas (Blade)
110 g Sukker
1 dl Mælk (Kan erstattes af saft eller juice)
125 g Hvid chokolade
2 tsk Frugt farve (Gul)
20 Vafler (Kan også være kiks eller mørdejsbunde)
Vejledning

Citronmousse

Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter

Kom fløde, flormelis, vanilje og citron i en skål og pisk til en let flødeskum.

Vrid husblassen for vand og smelt husblassen i en skål over et vandbad.

Når husblassen er smeltet, tages den af varmen og kom lidt ad flødeskummen op i den smeltede husblas og rør det godt sammen.

Kom nu flødeskummen med husblas op i den anden skål med flødeskum og vend det forsigtigt sammen.

Kom citronmoussen op i en sprøjtepose og sprøjt citronmoussen i den ønskede form. 

Citronflødeboller

Citronmousse

Sæt moussen på frost minimum natten over.

 

Gul Glaze

Læg husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter.

Kom sukker og væsken op i en gryde og bring lagen i kog, så sukkeret bliver opløst.

Tag gryden af varmen, så snart sukkeret er opløst. Vrid husblassen for vand og kom den vredne husblas op i sukkerlagen og rør husblassen ud i lagen. Er du i tvivl om husblassen er rørt ordenligt ud, kan den passeres igennem en sigte.

Hak den hvide chokolade fint og kom chokoladen op i en høj kande, sammen med frugt farven.

Hæld sukkerlagen over chokoladen og frugt farven. 

Blend chokoladen og sukkerlagen sammen med en stavblender

Hold stavblendere nede i kanden hele tiden, undgå at bevæge stavblendere for meget op og ned, da der da vil komme luftbobler i glazen.

Glaze

Er der kommet lidt bobler i glazen, kan kanden let bakkes mod bordet, så boblerne springer.

Lad glazen afkøle til 34-35 grader eller til den begynder at tykne. Hvis glazen er for varm, vil glazen løbe af kagen, når den hældes over.

Sørg for at kagen er gennemkold inden kagen overhældes.

Er kagen for varm, vil glazen løbe af kagen.

Placer den gennem kolde kage på en bagerist eller på en bøtte der er lidt mindre end kagen, så er kagen nem at overhælde og nem at løfte af bagefter.

 

Servering

Tag moussen ud af fryseren og hæld glazen udover. 

Flyt kagerne over på din bund og de er klar til servering.

Mariekiksbund:

Citronflødeboller

Vaffelbund:

Gul Kage Glaze

Noter

Du kan evt. benytte dig af mørdejsbunden fra denne opskrift.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier