ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Citrondrøm

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 20. august 2018
Kage med makronbund, vanillecreme og lemoncurd

En fantastisk smuk og lækker kage, der indeholder alt det bedste fra det søde køkken: Makronbund, vanillemousse og kugler af hjemmelavet lemoncurd dækket af en blank gul glace. 

Kagen er ikke svær at lave, men den kræver håndelag og lidt rutine i køkkenet. Men hvis du er vant til at arbejde med husblas og ikke lader dig skræmme væk af en opskrift, der indeholder flere processer, er det bare med at kaste sig ud i denne lækre opskrift.  


Antal: 1 kage

Citrondrøm

Kage med makronbund, vanillecreme og lemoncurd
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 3 timer
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 300 gram Sukker
  • 3 stk. Æg
  • 2 tsk. Mandelessens
  • 125 gram Makroner
  • 125 gram Hvedemel
  • 125 gram Smør
  • 3 deciliter Piskefløde
  • 0.5 stk. Vaniljestang
  • 30 gram Sukker
  • 3 stk. Husblas husblas i ark
  • 2 stk. Citroner
  • 150 gram Sukker
  • 2 stk. Æg
  • 65 gram Smør
  • 4 stk. Husblas
  • 110 gram Sukker
  • 1 deciliter Vand
  • 125 gram Hvid chokolade
  • 2 tsk. Frugt farve gul

Sådan gør du

Makronbund:

  • Æg, sukker og mandelessens piskes sammen med en elpisker. 
    Smørret smeltes og sættes til side.
    Knus makronerne - brug eventuelt en kagerulle og kør den hen over posen nogle gange. 
    Rør hvedemel, knuste makroner og smeltet smør i dejen. Rør med en dejskraber, til alt er blandet godt sammen. 
    Hæld kagen i en form på cirka 18 x 18 centimeter beklædt med bagepapir.
    Bag makronbunden i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt - der må ikke hænge rå dej fast, når spyddet trækkes op.
    Lad makronbunden afkøle.
     

Vanillecreme:

  • Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i cirka 15 minutter.
    Skrab kornene ud af vanillestangen med en lille, skarp kniv. "Mos" vanillekorn sammen med lidt af sukkeret og bland derefter resten af sukkeret i. 
    Tag 3 spiseskeer fløde fra og sæt det til side.
    Pisk resten af fløden og det hjemmelavede vanillesukker til let skum med en elpisker.
    Tag husblas op af vandet og knug den fri for væde.
    Hæld de tre spiseskeer piskefløde i en lille skål og stil den i mikrobølgeovnen. Opvarm fløden i cirka 20 sekunder, den må ikke koge!
    Tag fløden ud af mikroovnen smelt den udblødte husblas i den varme fløde. Køl blandingen af, til den er let lun.
    Vend den næsten kolde husblas-blanding i den piskede fløde - rør det godt sammen.
    Hæld vanillecremen over makronbunden i formen og sæt formen i køleskabet. 
    Lad den stå på køl i cirka 1 1/2 time, til vanillemoussen er halvfast.
     

Lemoncurd-kugler:

  • Pisk æg, sukker og citronsaft sammen i en lille gryde ved middel varme - det må ikke koge, det skal blot varmes op. 
    Efter et par minutters piskning tilsættes smør i mindre stykker. Fortsæt med at piske, til det begynder at tykne. 
    Når du synes, din lemoncurd har den rette konsistens, så prøv at tage lidt op på en ske og lad det køle af (du vil på denne måde hurtigt kunne fornemme, om cremen vil have den rette konsistens, når den er kold). Hvis cremen på skeen bliver fast efter et minuts tid, er cremen færdig. 
    Hæld din lemoncurd op i en silikoneform med små runde fordybninger, så cremen bliver støbt i kugleform. 
    Sæt formen i fryseren i cirka 4 timer, eller til lemoncurd-kuglerne er helt frosne.  
     

Gul kageglace:

  • Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter.
    Kom vand og sukker i en gryde og bring lagen i kog. Kog, til sukkeret er opløst.
    Tag gryden af varmen, så snart sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand og kom den i sukkerlagen. Rør i lagen, til husblassen er opløst. 
    Hak den hvide chokolade fint, og kom chokoladen op i en høj kande sammen med frugtfarven.
    Hæld sukkerlagen over chokoladen og frugtfarven. 
    Blend chokoladen og sukkerlagen sammen med en stavblender
    Hold stavblenderen nede i kanden hele tiden. Undgå at bevæge stavblenderen for meget op og ned, da der så vil komme luftbobler i glazen.
    Er der kommet lidt luftbobler i glazen, kan kanden bankes let mod bordet, så boblerne springer.
    Lad glazen afkøle til 34-35 grader eller til den begynder at tykne. Det er vigtigt, at den få lov at køle af, inden den hældes over kagen, da den vil løbe ned langs kagens sider, hvis den er for varm.  
     

Samling af kagen:

  • Tag makronbunden med den halvtstivnede vanillemousse ud af køleskabet.
    Tag formen med lemoncurd-kuglerne ud af fryseren og pres dem ud af formen.
    Tryk lemoncurd-kuglerne ned i moussen, de skal stå i pæne, lige rækker. 
    Sæt igen kagen på køl. Lad den stå, til den er stivnet helt (cirka 3 timer). 
    Tag kagen ud af køleskabet og overhæld den med glazen. 
    Sæt kagen tilbage i køleskabet indtil glazen er stivnet helt (dette tager cirka to timer). 
    Citrondrøm
    Citrondrøm
    Citrondrøm
    Citrondrøm
    Citrondrøm

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.