Churros - Micki Chengs udgave

Churros - Micki Chengs udgave

10 min
25 min
4  personer
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
✅SE NU LIGE HER!! HJEMMELAVET CHURROS 👏🏼👏🏼 Og de hjemmelavede er mega lækre - især hvis du serverer dem med en HJEMMELAVET SALTKARAMELSAUCE 🤩🤩 Enig?!? 🤤🤤 Mange har spurgt på en opskrift - og nu er den her!! 😄😄
Om opskriften
Beskrivelse

SE NU LIGE HER!! Churros!! 🎉🎉

HJEMMELAVET CHURROS 👏🏼👏🏼

Jeg har altid elsket churros - især når man er i tivoli eller på markeder! 😍😍

Og de hjemmelavede er mega lækre - især hvis du serverer dem med en HJEMMELAVET SALTKARAMELSAUCE 🤩🤩 Enig?!? 🤤🤤

Mange har spurgt på en opskrift - og nu er den her!! 😄😄

Churros - Micki Chengs udgave

Ingredienser
Churros
5 dl Vand
50 g Smør
1⁄2 tsk Salt
50 g Sukker
1 tsk Vaniljesukker (eller vanillapaste)
325 g Mel
2 Æg
1 l Olie (smagsneutral - til stegning)
2 spsk Kanelsukker (op til 3)
Saltkaramelsauce
1 dl Vand
225 g Sukker
50 g Smør
1 1⁄2 dl Fløde
  Havsalt (efter smag)
Vejledning

Churros

Kom vand, smør, sukker, salt og vanilje i en gryde og kog på til det bobler.

Skru ned for temperaturen og tilsæt mel og rør det hurtigt sammen til dejen samler sig og slipper gryden.

Rør et par minutter og “rist” dejen af (den skal ikke tage farve).

Lad dejen køle lidt af og tilsæt derefter æg et ad gangen under piskning.

Pisk til dejen er smidig og glat.

Kom dejen i en stofsprøjtepose eller to engangsposer med en stjernetylle.

Varm olien op til 175 grader og sprøjt stængler af dejen i den varme olie.

Klip med en saks ved ønsket længde.

Steg i et par minutter, til de er flotte og gyldne.

Læg dem på fedtsugende papir og drys med kanelsukker.
 

Saltkaramelsauce

Kom vand og sukker inden gryde og kog op.

Kog vandet væk og lad siruppen koge ind til en karamel, til den får en gylden farve.

Skru gradvist ned for temperaturen, så det ikke brænder på.

Når karamellen er gylden skrues der helt ned.

Tilsæt smør og rør godt rundt.

Varm op og tilsæt fløden i en tynd stråle, mens der piskes hele tiden.

Kog karamellen op og smag til med havsalt.

Servér karamelsaucen til de lune churros.

Rigtig god fornøjelse med det 🤩🤩

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier